Yakın Gelecekte Kendi Cenazenize 'Sapasağlam' Katılabileceksiniz

38
19
13
13
1
Gelecek bilimcilere göre insanoğlu, 2050 yılına kadar bilincini robot ya da bulut sistemlerine aktarmayı başaracak. Bu da, bedeniniz öldüğünde bir robotun içinde kendi cenazenize katılabileceğiniz anlamına geliyor.

Bugünlerde popüler bir soru var; insan bir bilinç midir yoksa beden midir? Gelecek bilimcilere göre bu sorunun yanıtı çok da uzak olmayan bir gelecekte ortaya çıkacak. Dünyaca ünlü İngiliz gazete The Sun’da yer alan bir habere göre 2050 yılına kadar insanlık, zihnini bir bilgisayara kopyalamaktan fazlasını yaparak bilgisayarları aklımızın bir uzantısı haline getirecek. Bu da bedenimiz ölse dahi bilincimizin bir bulut ya da robot üzerinde varlığını sürdürmeye devam edeceği anlamına geliyor.

Gelecek bilimci Dr. Ian Pearson, insan zihninin bedenden bağımsız olduğunu savunuyor. Pearson’a göre bir bulut ya da robota yüklenen insan zihni, bedenin ölümünden sonra dahi varlığını mutlu bir şekilde sürdürebilecek. Öyle ki; bilincinizi bir robota aktardığınızda kendi cenaze töreninize robot bedeninizle katılabilecek, bedeninizi gömdükten sonra hayatınıza kaldığınız yerden devam edebileceksiniz.

Daha önceki bir yazısında ‘’Eğer bu yazıyı 40'ın altında okuyorsanız, kötü bir hastalık olmadıkça muhtemelen ölmeyeceksiniz.’’ diyen Pearson, genetik mühendisliği ile organ ve dokuların yenilenmesi, bilinci robotlara aktarma ya da sanal ortamda yaşam gibi teknolojiler sayesinde uzak olmayan gelecekte ölümsüzlüğün bizleri beklediğini söylüyor. Ancak bu işlemler pahalı olacağı için ölümsüzlük, zenginlerin ‘tadabileceği’ bir durum olacak. İnsanların niteliği ya da istekleri, ölümsüz olmak için yeterli olmayacak.

Ölümsüzlük fikri pek çok insan için sevindirici olsa da bilincinizi bir ‘teknolojik ürün’ içine aktarmak sandığınız kadar hoşunuza gitmeyebilir. Tahmin edebileceğiniz gibi bilincinizi aktardığınız robot ya da bulut sistemi de bir şirkete ait olacak. Gelecek bilimcilere göre Amazon, Google, Facebook ya da Apple gibi şirketler, bulut sistemlerinde yer alan insan bilinçlerinden fikirleri alabilecek ya da bilinçler üzerinde hak talep edebilecek. Sonuç olarak zihninizi bir şirketin ‘güvenli’ depolama ağına emanet etmiş oluyorsunuz.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/201807261034463133-insanlar-2015yilindan-itibaren-kendi-cenazelerine-katilabilecek/
38
19
13
13
1
Emoji İle Tepki Ver
38
19
13
13
1