Yalan Haber Yazarak Ayda 10.000 Dolar Kazanan Adam!

1
0
0
0
0
Yalan Haber Yazarak Ayda 10.000 Dolar Kazanan Adam!
Paul Horner isimli web yazarı, yalan haberler yazarak ayda 10.000 dolar kazanıyor. 10 tane sitesi olan yazar, en son Donald Trump'ın tüm Amish kesiminin oylarını alacağını ileri sürmüştü.

BuzzFeed haber analizlerine göre, Facebook’ta sahte seçim haberleri gerçek haberleri geçti. Fakat yalan haberler sadece siyasi haberler değil. Bir yazara göre, sahte haberler çok iyi bir gelir kaynağı. “Kaç para kazandığıma inanamazsınız” diyen Paul Horner, hayatını sahte viral haberler yazarak kazanıyor. Yazar “Şu anda Adsense’den ayda 10.000 dolar kazanıyorum dedi.

Horner, bu haberler yüzünden Yelp sitesi ve “South Park” çizgi filmi tarafından da mahkemeye verilmiş. En son gündeme oturan haberi, ABD’li Amish’lerin Donald Trump’a oy vereceğiydi. Bu sahte haber Trump’ın kampanya danışmanlarından Corey Lewandowski tarafından bile gerçek sanılmış.

Durumdan memnun olmayan Facebook ve Alphabet, sahte haber sitelerinin gelir kaynaklarını kesmek bu hafta için kollarını sıvadı. Facebook bu tarz siteleri banlayacak. Google ise bu konuda yeni planlar geliştiriyor, sanıyoruz ki yeni bir ürün ortaya çıkaracak.

Horner ise Washington Post’a verdiği demeçte hiç endişeli olmadığını, bu işin bitmeyeceğini söylüyor. “Farklı isimlerde bu işi nasıl yapabileceğime dair birkaç yol biliyorum” diyor ve ekliyor, “Eğer beni engellerlerse değişik yollar izlerim. Şu anda 10 tane sitem var. Eğer sitelerimden birkaçını patlatırlarsa, diğerlerini kullanırım.

Kaynak : http://www.marketwatch.com/story/this-person-makes-10000-a-month-writing-fake-news-2016-11-17
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0