Yalan Söyleyince Beynimizde Neler Oluyor?

1
0
0
0
0
Küçük yalanlar söylemek beynimizde olumsuz duyguları tetikliyor ve daha büyük yalanlar söylememize neden oluyor.

Küçük yalanlar söylemek beynimizde olumsuz duyguları tetikliyor ve gelecekte daha büyük yalanlar söylememiz için bizi cesaretlendiriyor. Wellcome ve Center for Advanced Hindsight’ın desteği ile Londra Üniversitesi Koleji’nde gerçekleştirilen çalışma, bu sonucu verdi.

Araştırma ekibi; ilkin, gruptakilerin yalan söylediklerinde kişisel kazanım elde edecekleri bir durum yarattı ve başlarına beyin dalgalarını ölçen aletler bağladı. Kişiler ilk defa yalan söylediklerinde amigdalalarında (Amigdala -Latince: corpus amygdaloideum- beynin medial temporal lobunun derinlerinde yerleşen nöronların oluşturduğu badem şeklindeki beyin bölümü) büyük bir hareketlenme oldu. 

Ekip, gruptakilerden tekrar tekrar yalan söylemelerini istedi. Her defasında daha büyük yalanlar söyleyen deneklerin, bundan hiç rahatsız olmadığı gözlemlendi. Araştırmacılar deneklerin amigdalalarında daha az tepki ölçtü. Bu da şu anlama geliyor : Yalan söyledikçe, söylemesi kolaylaşıyor.

Araştırma ekibinin üyelerinden Dr. Raliza Stoyanova, açıklamasında “Bu çalışma dürüst olmamaya dair ilk beyin incelemesi, gelecekteki testlerde bunun diğer duygularla ilişkilerini de araştıracağız ” dedi.

Kaynak : https://www.sciencedaily.com/releases/2016/10/161024134012.htm
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0