Yanlışlıkla Banlanan Twitch Yayıncısı, Canlı Yayında Panik Atak Geçirdi

57
21
5
4
0
Twitch, bir yayıncıyı yanlışlıkla banladı (yayın yapmasını yasakladı). Yasaklamanın kaldırılmasının üzerinden bir kez daha yanlışlıkla yasaklanan Güney Koreli yayıncı, canlı yayın sırasında göz yaşlarına boğuldu.

Popüler canlı yayın platformlarından Twitch, son dönemlerde sık sık yaptığı, anlamsız yasaklamalarla(banlamalarla) gündeme geliyor. Yayıncıları kimi zaman yaptıkları cosplay'ler kimi zaman da tamamen nedensiz yere yasaklayan platform, yine bir yayıncıyı haksız yere yasakladı. Geçtiğimiz dönemlerde 5 hafta boyunca yasaklanan yayıncı, şimdi bir kez daha yasaklandı. Üstelik ikinci yasaklama yanlışlıkla yapılmıştı.

Twitch'te yaşanan bu anlamsız olay, Güney Koreli bir yayıncı olan "Velvet_7"nin başına geldi. Platform, geçtiğimiz dönemlerde Velvet'i 5 hafta boyunca yasaklamıştı. Ardından platform yetkilileri bunun bir yanlışlık olduğu sonucuna ulaştılar ve yasağı kaldırdılar. Olayın üzerinden henüz bir hafta geçmemişken Velvet, bir kez daha yasaklanma problemiyle karşı karşıya kaldı.

Velvet_7

Yine bir canlı yayın sırasında yaşadıklarını anlatan Güney Koreli yayıncı, yaşadığı stres nedeniyle canlı yayın sırasında panik atak geçirdi. Uzunca bir süre kendine gelemeyen yayıncı, takipçileri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Ancak takipçilerinin çabası, Velvet'i sakinleştirmek için yeterli olmadı. Konuyla ilgili olarak bir Reddit kullanıcısı, Velvet'in uzun zamandır baş etmek zorunda olduğu kanserli bir tümörünün olduğunu ve bu yaşananların onu çok yıprattığını söyledi.

Yaşanan o anlar, Velvet'in Twitch kanalına da video olarak eklendi. İşte yayıncının göz yaşlarına boğulduğu o anlar;

Twitch'in yayıncılara neden bu kadar yüklendiğini anlamak ise çok da mümkün değil. İlginç bir şekilde yayıncılar, özellikle de son dönemlerde Twitch'in bu tarz uygulamalarından bıkmış durumdalar. Üstelik Twitch'teki bazı yayıncılar, artık diğer platformlara yeşil ışık yakmış durumdalar. Twitch'in yasaklama durumları bu şekilde devam ettiği müddetçe de platform, kan kaybetmeye devam edecekmiş gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.thegamer.com/streamer-velvet-panic-attack-twitch-unfair-bans/
57
21
5
4
0
Emoji İle Tepki Ver
57
21
5
4
0