Yapay Zeka Yeni Hedefini Belirledi: Bir Hayvan Kadar Zeki Olmak

29
8
5
0
0
Gerçekleştirilen sayısız yapay zeka çalışmasına bir yenisi daha eklendi. Geliştirilen yapay zeka algoritmaları bu kez bir hayvan kadar zeki olmak adına yarışacak.

Önümüzdeki günlerde yapay zekaların ne kadar ileri gidebileceğini test etmek adına oldukça ilginç bir deney gerçekleştirilecek. Deney süresince araştırmacılardan oluşan ekip, hayvan zekasını ölçmek adına tasarlanmış görevleri yapay zekalara atayacak. Hayvan ve Yapay Zeka Olimpiyatları (Animal-AI Olympics) adı verilen deneyde, üstün başarı gösteren yapay zekaları geliştiren geliştiricilere 10.000 dolardan fazla bir ödül verilecek.

Ekip, bu ay içerisinde yarışma için geliştirdikleri sanal 'oyun parkı'nı ve yapay zekaları test edecekleri bir dizi bilişsel yeteneği duyurmayı planlıyor. Bu açıklamadan sonra araştırmacılar, şimdiden oyun parkını öğrenmeleri adına yapay zekalarını eğitmeye başlayabilirler.

Haziran ayında etkinlik organizatörleri, yapay zekaları daha önce hiç görmedikleri 100 adet oyun parkı görevine tabi tutacak. Tüm yapay zekaların tıpkı hayvanlara uygulanan zeka testlerinde olduğu gibi tek bir görevi olacak, o da yiyecek bulmak. Olimpiyatların tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/animal-ai-olympics-intelligence
29
8
5
0
0
Emoji İle Tepki Ver
29
8
5
0
0