Yapay Zekalar, Bu Hızla Gelişmeye Devam Ederse Kaç Yıl Sonra İnsanı Geride Bırakacak?

17
10
8
3
2
Gelişen teknolojinin sunduğu en büyük yeniliklerden biri olan yapay zekalar, insanların yerini alacak düzeye daha da yaklaşıyor.

Yıllardır hayatlarımızda olan ancak etkisini büyük ölçüde hissetmediğimiz yapa zekalar, gelişen teknolojiyle birlikte insanların işlerini elinden alabilecek boyuta ulaştı. Konuyla ilgili merak edilenleri yanıtlayan Fujisoft çalışanı Naoki Sugimoto'nun söyledikleri birçok insanı korkutabilir.

Fujisoft'un Parlo adlı robotunun geliştirildiği birimde görev alan Naoki Sugimoto, Sputnik'e verdiği röportajda yapay zekanın gelecekteki konumundan söz etti. Sugimoto, "Yapay zeka, insanı geride bıraktığında artık yapay zeka veya robot olmaktan çıkıp yeni bir insan olacak. Bu dönem bir gün gelecek ancak çok yakında değil" diyerek yapay zekanın önümüzdeki 50-100 yıl içerisinde insanların yerini alabileceğini belirtti. 

Yaptığı açıklamayla bir hayli korkutan Sugimoto, yapay zekanın bu durumundan korkulmaması gerektiğini ancak ciddiye alınması gerektiğini de ekledi. Büyük bir kesim bu konuda Naoki Sugimoto gibi düşünürken bir kesim de yapay zekanın gelişiminden endişe duymaya devam ediyor.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/bilim/201904111038730795-yapay-zeka-insani-geride-birakabilir/
17
10
8
3
2
Emoji İle Tepki Ver
17
10
8
3
2