Bir Ankete Göre Ebeveynler, Çocuklarının +18 Oyun Oynadığının Farkında Değiller

41
10
7
6
4
Yapılan bir anketin sonuçlarına göre ebeveynler çocuklarının +18 oyunları oynamasına izin veriyor. Buna ek olarak oyunlarda yaş sınırlaması olduğunun da farkında değiller.

Childcare.co.uk tarafından yapılan yakın tarihli bir araştırmaya göre, ebeveynlerin yarısından fazlası çocuklarının (oynadıkları oyunla ilgili herhangi bir denetim veya bilgisi olmadan) yaşlarına uygun olmayan oyunlar oynamasına izin verdiği ortaya çıktı. İngiltere genelinde 2000'den fazla ebeveynin katıldığı araştırma, diğer medya organlarına kıyasla oyunların ebeveyn algılarındaki büyük farkı ortaya koydu.

Ebeveynlerin %86'sı, oyunlardaki yaş kısıtlamalarına dikkat etmediklerini itiraf etmişlerdir; bu oran, filmler için sadece% 23. Nitekim, ebeveynlerin %18’i 10-14 yaşlarındaki çocuklarına +18 film izlemelerine izin verileceklerini söyledi. Anket ebeveynlerin oyunlara yönelik tutumlarının yanı sıra, çocuk davranışlarındaki değişikliklere de göz atmıştır. Ebeveynlerin %43'ü, yetişkinlere yönelik oyunlar oynadıktan sonra çocuklarının davranışlarında olumsuz bir değişiklik olduğunu bildirirken, %22'si çocuklarının yetişkinlere yönelik oyunlar oynadığından bu yana kötü bir dil kullandığını belirtmiştir.

Yapılan çalışma sonucunda ebeveynlerin bilgisayar oyunlarında yaş sınırlamaları olduğunu bilmedikleri ortaya çıktı. Dizilerde ya da filmlerde bu tarz kısıtlamaların bilincinde olan aileler, bilgisayar oyunlarının tüm yaş gruplarına uygun olduğunu düşünüyor. Childcare.co.uk'in kurucusu Richard Conway, 10 yaşında çocuğu olanlar için, 12 ve üzeri yaş gruplarına uygun olan Fortnite'ın eğlenceli olacağını fakat oyunun içeriğine mutlaka bakılması gerektiğini söylüyor.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/half-children-18-games/
41
10
7
6
4
Emoji İle Tepki Ver
41
10
7
6
4