Yapılan Bir Araştırma, Hesapların Nasıl Bu Kadar Basit Ele Geçirilebildiğini Ortaya Çıkardı

0
0
0
0
0
CBT Nuggets isimli site çalınan 50.000 hesabı üzerinde bir araştırma yaptı. Buna göre kullanıcıların şifrelerinde ağırlıklı olarak kendi isimlerinin kullanıldığı ortaya çıktı.

CBT Nuggets isimli eğitim şirketi, sitesinden çalınan 50.000 kullanıcı hesabı üzerinde araştırma yaptı. Sonuçlar yine insan zaafiyetini gösteriyor. Çünkü üyeler, şifrelerinde “love”, “star”, “girl” ve “angel” (eminim biz de bu kelimelerin Türkçe karşılıklarını kendi şifrelerimize kullanıyoruzdur) gibi bilindik kelimeleri kullanıyorlar. Yine de eskiye nazaran daha bilinçli olunduğu bir gerçek, çünkü “123456” kullanımında büyük bir düşüş yaşanmış.

Hesabı çalınanların çoğu ABD’de “Mike, Chris, John” gibi yaygın olan isimlere sahip kişiler. Ayrıca 25-34 yaş arasında ve erkekler. Bu profile sahip kişiler hackerların dört kat daha saldırdığı hedefler oluyor. Kullanıcı adınızda isminizi kullanmanız çok da matıklı değil, çünkü bunu yapanların hesapları %42 daha fazla çalınmış. CBT Nuggets, kendilerinden çalınan hesaplardan sonra; kullanıcıların Gmail, Yahoo ve benzeri hesaplarının da hacklendiğini duyurdu.

Uzmanlara göre çift doğrulamalı giriş sistemleri kullanan siteler daha güvenli oluyor. Ayrıca şifre seçerken, yukarıda bahsettiğimiz kriterleri göz önüne almalısınız. Eğer şifrelerinizi unutuyorsanız, en iyisi sizin için saklayacak programlar kullanın veya websitelerine üye olun.

Kaynak : http://news.softpedia.com/news/love-girl-and-angel-are-the-most-commonly-used-words-for-passwords-510846.shtml
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0