Yapılan Bir Araştırmaya Göre Çocuklar, Çok Erken Yaşlarda Tablet Kullanmaya Başlıyor

11
3
3
2
0
Ülkemizde, akıllı telefon ve tablet gibi ürünlerin çocukların elinden hiç düşmediğini görüyoruz. Peki, dünya genelinde durumlar nasıl? Çocuklar teknolojiyle ne kadar samimi? Parents Insights şirketi tarafından yapılan bir araştırma, bu konuya ışık tutuyor.

Araştırma şirketi tarafından konu ile alakalı yapılan bir çalışma, hem kaygı verici hem de şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Yapılan bu yeni araştırmaya göre her beş çocuktan biri, akıllı telefonu veya tableti yardım olmaksızın kendi başına açabiliyor. 2500 ebeveyn üzerinde yapılan çalışma sonucu, iki yaşın altındaki çocukların %64’ünün elinde akıllı cihaz olduğu, bunların sadece üçte biri kadarının cihazları ve uygulamaları açamadığı, %21’lik kısmının ise cihaz kilitlerini yardım almadan açabildikleri gözlendi.

Tableti kullanmasına izin verilen çocukların açtığı başlıca uygulamalar arasında oyunlar ön plana çıkarken, %18’lik bir kısmın ise YouTube uygulamasını çalıştırdıkları görüldü. Parents Insights, yaptığı bu araştırmadan sonra çok fazla tablet kullanımı sonucu oluşacak rahatsızlıklar için ebeveynlerin uyarılması gerektiğini söylüyor. Araştırmaya dahil olan ebeveynlerden %63’ünün, çocuklarının tabletle geçirdikleri zamanı yarım saatten daha az bir süreyle kısıtladıkları yönünde.

Parents Insights şirketinin yaptığı araştırmayı analiz eden patron Nick Richardson, ailelerin tabletleri çocukların kullanımına sunarken ilk başlarda durumdan memnun olduklarını fakat sosyal medya uygulamalarında daha tutucu davrandıklarını söyledi. Gelen verilere göre bu ailelerden sadece %17’si çocuklarının sosyal medyayı 13 yaşından önce kullanmasına izin veriyor.   

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/news/article-5904797/One-five-toddlers-unlock-smart-phone-tablet-own.html
11
3
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
3
2
0