Yaraları Kısa Sürede Tedavi Edecek Akıllı Bir Bandaj Geliştirildi

11
10
2
1
1
Açık yaraların nasıl acı verici olduğunu hepimiz biliriz. Özellikle diyabet hastalarının muzdarip olduğu bu duruma, akıllı bandaj çözümü bulundu.

Tufts Üniversitesi’ndeki mühendisler tarafından geliştirilen ve kronik yaraları aktif olarak izleyebileceği belirtilen akıllı bandajlar, birçok yaradan muzdarip hastaya umut ışığı oluyor. Yaraları aktif olarak izleyebilecek olan bandajlar, özellikle diyabet hastalarını tedavi etmek için kullanılacak. Bu noktada ‘Neden diyabet hastaları?’ diyecek olursanız, bu hastalığa sahip kişilerin yaralarının çok zor kapandığını söylemekte yarar var.

Öte yandan akıllı bandajlar; hasta veya evinden çıkmakta zorlanan yaşlı bireyler için de tedavi sürecinde büyük bir kolaylık sağlayacak. Teknolojinin her alanda bizlere fayda sağladığı şüphesiz olsa da özellikle sağlık alanında yaşanan gelişmeler, bizlere hayatı daha kaliteli hale getiriyor.

Peki ya bu akıllı bandajlar nasıl çalışır? Bandajlar yaradan mikroişlemciye veri gönderen bir pH ve sıcaklık sensörüne sahiptir. PH seviyesi çok yükselirse, mikroişlemci ilaç içeren jeli ısıtarak yaranın üzerine bırakır. Bu bileşenler 3 mm’den daha kalın esnek bir bandajı oluşturur. Zorlu problemler için iyileştirici etkiye sahip olan akıllı bandajlar, tek kullanımlık olmasıyla da oldukça hijyeniktir. Testi sağlanan bu tıbbi teknolojinin yakın bir zamanda yaygın olarak kullanılması beklendiğini de söylemekte yarar var.

Kaynak : https://www.verdict.co.uk/smart-bandage-monitors-wounds/
11
10
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
11
10
2
1
1