Yarısını Ortadan Kesmişler Gibi Gözüken Üç Tekerlekli Elektrikli Araç: Solo

39
6
5
5
4
Kanadalı bir şirket tarafından üretilen yeni üç tekerlekli elektrikli araç, diğer yarısı olmayan bir binek otomobile benziyor fakat teknik özellikleri daha fazlasını vadediyor.

Electra Meccanica şirketi, “Solo” isimli 15.000 dolarlık elektrikli ve üç tekerlekli bir otomobilin üretimi için çalışmalarına hız verdi. Uygulanacak yeni satış stratejileriyle birlikte ilk hedef, 75.000 adet üç tekerlekli elektrikli araç satmak.  

Solo’yu şehirde kullanmak için onu oldukça cazip kılan bir takım özellikleri var. Yalnızca 675 kg ağırlığında olan ve maksimum 130 km hıza çıkabilen bu araç, 82 beygir motor gücüne sahip. İçerisindeki 17.3 kWh kapasitesindeki aküsü tek şarjla 161 km. yol giden Solo, normal bir 110 voltluk duvar prizinden 6 saat içerisinde tamamıyla şarj edilebiliyor.

Solo’nun J1772 konnektörüne sahip hızlı şarj özelliği de bulunurken anahtarsız giriş, Bluetooth stereo, geri görüş kamerası, 285 litre bagaj hacmi, klima, air-con, tek ısıtmalı koltuk ve ısıtmalı aynalar gibi normal binek araçların bazılarında bile olmayacak özellikleri bu otomobilde mevcut.

Yakıt ve servis maliyetler göz önünde bulundurulduğu zaman, 15.000 doları böyle bir otomobile vermek uzun vadede oldukça fayda sağlayacak gibi görünüyor. Hatta bu otomobili ikinci bir araba olarak, şehir içi kullanımlarda ve park sorunu yaşanan yerlerde alternatif olarak bulundurmak oldukça mantıklı.

Üç tekerlekli ve elektrikli araç Solo için şirket artık ilk satışlardan sonra tamamıyla seri üretime geçmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında, büyük ölçekli bir motosiklet üreticisi olan Çin’in Zongshen Sanayi Grubu ile üretim anlaşması sağlayan Kanadalı firma, yeni fabrikada üretilen ilk aracın teslimatını yaptıkları ufak bir etkinlik ile kutladılar.

Konulan hedeflere göre ilk etapta 12 ayda 5.000 Solo otomobil satılması planlanırken daha sonra bu rakamın 20.000’e çıkarılması düşünülüyor. Şirketin üçüncü yıl hedefinde ise yılda 50.000’in üzerinde Solo satışı var. Zira Eylül ayından itibaren üretim tesisleri bu rakam için hazır olacak. Solo’nun yakalayacağı başarıya zaman içerisinde hep beraber tanık olmayı bekliyoruz.

Kaynak : https://newatlas.com/electra-meccanica-solo-3-wheel-ev-production/55453/
39
6
5
5
4
Emoji İle Tepki Ver
39
6
5
5
4