Yaşam Barındırma İhtimali Olan 2 Yeni Gezegen Keşfedildi

58
9
4
2
1
Bilim insanları tarafından Güneş sistemi dışında yer alan gezegenlerden yaşam barındırma ihtimali bulunanların katalogu tutuluyor. Bu kataloga iki yeni gezegen daha eklendi.

Bu yeni iki gezegenden biri, Dünya'ya en çok benzeyen üçüncü gezegen ünvanını da kazanarak yaşam barındırma ihtimalinin hayli yüksek olmasıyla öne çıktı.

Kepler-1652b adlı gezegen bir kaya gezegeni ve Dünya'ya kıyasla %12 oranında daha büyük. Yıldızının etrafındaki Goldilocks alanında yer alıyor. Yaşam için uygun sıcaklığa ve atmosferik koşullara sahip olduğu düşünülüyor.

Gezegenimize Güneş dışındaki en yakın yıldızın etrafında dolanan Proxima Centauri B ve Trappist-1 adlı gezegenler bulunan yeni gezegene kıyasla daha fazla yüksek barındırma ihtimaline sahip. Bu yaşam barındırma ihtimali gezegenin kütlesine, çapına ve yıldızından aldığı enerjiye göre hesaplanıyor.

Diğer bulunan gezegen ise HD 283869 b ise Dünya'ya daha az benziyor, ancak yaşam barındırma ihtimali bulunuyor. Dünya'dan iki kat büyük, sıcak bir okyanusu mevcut ve yıldızın etrafındaki yaşanabiler bölgenin iç kısmında yer alıyor. Yine de atmosferi ve uygun bir sıcaklığının olduğu düşünülüyor.

İlk gezegen yaklaşık 700 ışık yılı uzaklıkta yer alırken, bu gezegen sadece 155 ışık yılı uzaklıkta. Bu iki gezegenle birlikte toplam yaşanabilme ihtimali olan dış gezegen sayısı 55'e çıkmış durumda. Teleskoplarımızın teknolojiyle birlikte gelişmesiyle, daha fazla gezegenin bulunacağı düşünülüyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/list-planets-habitable-exoplanets-suitable-for-alien-life-grows/
58
9
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
58
9
4
2
1