Yaz Saati Uygulaması Yüzünden Telefonu 1 Saat Geride Olan Müezzin, Ezanı 1 Saat Erken Okudu

1
0
0
0
0
Yaz Saati Uygulaması Yüzünden Telefonu 1 Saat Geride Olan Müezzin, Ezanı 1 Saat Erken Okudu
Bursa’daki Muradiye Camii müezzini Fuat Tatbak, cep telefonunun saatini otomatik olarak geri almasından dolayı öğle ezanını 1 saat erken okudu.

Daha önce Resmi Gazete’de yayınlanan açıklamaya göre gün ışığından yararlanmak için 26 Mart 2016 tarihinden itibaren Yaz Saati Uygulaması’nın yıl boyunca sürdürülmesi kararlaştırılmıştı. 30 Ekim 2016 tarihinde saatlerin 1 saat geri alınması yürürlükten kaldırılmış olmasına rağmen bazı cep telefonları ve bilgisayarlar, aynı tarihte kendilerini otomatik olarak geri almıştı. Bursa’da yaşayan müezzin Fuat Tatbak, akıllı telefonunun saatini otomatik geri almasının mağdurlarından bir tanesi oldu.

Cep telefonundaki saatin öğle ezanı saatini göstermesiyle birlikte ezanı erkenden okumaya başlayan müezzini fark eden diğer müezzinler, Tatbak’ı arayarak uyardılar. Olaydan bu şekilde haberdar olarak ezanı yarıda kesen müezzin, ezanı duyanlara da ufak çaplı bir sürpriz yaşatmış oldu.

Tatbak, yaşanılan bu olayla ilgili şunları söyledi: "Ancak telefon yine otomatik olarak saatini kış saatine göre döndürmüş. Telefonun saatine göre hareket edince camiye geçip ezanı okumaya başladım. O esnada başka müezzin arkadaşların uyarısı üzerine ezanı yarıda kestim. Daha sonra normal saatinde ezanı yeniden okudum. Telefon beni yanılttı."

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0