BTK: Yaz Tatilinde Ebeveynler, Çocukların Teknolojik Aletlerde Geçirdiği Süreyi Kısıtlamalı

52
7
2
1
1
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, yaz tatiline girdiğimiz bu dönem boyunca çocuklar için güvenli internet ortamının nasıl oluşturulacağını açıkladı.

Haziran ayına girmemizle birlikte, gün itibariyle ilk ve ortaöğretim okullar sömestr tatiline girmiş bulunuyor. Tabii her tatil döneminde olduğu gibi öğrenciler, zamanlarının bir bölümünü özlem duydukları bilgisayar oyunlarını doya doya oynayarak geçirecek, internette dilediklerince gezecektir. Ancak kağıt üstünde oldukça eğlenceli ve mutluluk verici bir haber gibi görünen bu durum potansiyel tehlikeleri de beraberinde getiriyor.

Çocukların internet kullanımına dikkat çekmek isteyen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yaptığı yazılı açıklamada, internete dair güvenli bir ortamın oluşturulmasında en büyük rolün ailelere ait olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Bahsi geçen açıklamada, güvenli bir internet ve oyun deneyimi için çocukların belirli bir düzeyde de olsa gözlemlenmesini ve sorun yaratabilecek içeriklerden uzak tutulmasını tavsiye eden BTK, "Aileler, internet üzerinden gelebilecek risklerin farkında olmalılar. Günümüzde artık çocuklar sokakta oyun oynamak yerine bilgisayar, telefon, tablet gibi cihazlarda video izliyor, sosyal paylaşım sitelerinde vakit geçiriyor ve çok fazla dijital oyun oynuyor. İnternet kullanım yaşının her geçen gün düşmesi, mobil telefon kullanımının ve sosyal paylaşım platformlarının giderek yaygınlaşması, bu mecralar üzerinden gelebilecek olumsuzlukları ve riskleri de beraberinde getiriyor." açıklaması ile durumun önemine vurgu yaptı.

Teknolojik cihazlarla geçirilen haddinden fazla sürenin çocuk gelişimi için zararlı olacağını da belirten BTK, ailelerin mutlaka çocukları ile güvenli internet hizmetini kullanmasını ve teknolojik aletler başında geçirilen sürenin denetlenmesi gerektiğini savundu.

Ailelerin çocuklarına karşı yasaklayıcı bir tutumla yaklaşmasından ziyade arkadaşça yaklaşmasını tavsiye eden kuruluş; dijital oyunların, çocuklarla beraber ailecek oynanmasının da oldukça başarılı bir kontrol mekanizması olduğunu belirtti. Üstelik beraber oyun oynamanın, çocuklar ve ebeveynleri arasındaki ilişkiyi daha da güçlendireceğini bir kez daha ailelere hatırlattı.

Kaynak : http://www.trthaber.com/haber/bilim-teknoloji/btkdan-ebeveynlere-yaz-tatili-onerileri-369137.html
52
7
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
52
7
2
1
1