Kendisini FOF (FiletOfFish1066) olarak tanımlayacağımız bu yazılımcı, tam 6 yıl boyunca ofis içinde sadece League of Legends oynayıp Reddit'te takılmış. Peki nasıl oldu da bu kadar sene çalışmadığı fark edilmemiş?
Aslında hakkını yememek lazım, çalışmış çalışmasına ama sadece işe ilk girdiği aylarda tüm işlerini yapacak yazılımlar hazırlamış. Bunun dışında ofiste yapmış olduğu tek şey 'boş yapmak'. Aradan yıllar geçtikten sonra hiçbir iş yapmadığı fark edilen yazılımcı direkt olarak kovulmuş. FOF, yaşanan bu süreçle ilgili şunları söylüyor:
"Abartmıyorum, 6 yıl boyunca neredeyse hiç iş yapmadım. Toplasanız en fazla 50 saat çalışmışımdır. Haftanın 40 saatini çalışarak(!) geçirdim ve bu süre içerisinde yaptığım iki şey LOL oynayıp Reddit'te gezinmek oldu. Bu durumdan kimsenin haberi olmadı çünkü ofiste hiç arkadaşım yoktu. Ara sıra patronla ve programını test ettiğim geliştiricilerle konuştum, bunun dışında kimseyle diyaloğum olmadı."
İşinden kovulduktan sonra morali bir hayli bozulan FOF, 6 yıl boyunca hiç çalışmadığı için kod yazmayı unutacak noktaya gelmiş. Bu süre boyunca 200 bin dolar kadar para biriktirmeyi başarmış olsa da yeteneğini kaybetmiş olmasından dolayı iş bulma konusunda güçlük çekeceğinin farkında olduğunu söyleyen FOF, hayatını düzene sokmak için artık bağımlılık noktasına gelen LOL oynamayı bırakması gerektiğini söylüyor.
Son olarak yazılım geliştirmeyi çok sevdiğini söyleyen FOF, birazcık çalışma sonucu unuttuğu her şeyin tekrar geri geleceğine inanıyor.
Kaynak: Dünya Halleri