Microsoft, Edge için küçük bir intro videosu hazırlamıştı. Bu videoya şuradaki haberimizden ulaşabilirsiniz.
Edge, Microsoft’un genel olarak uluslararası stratejisinin en büyük örneklerinden bir tanesi. Önemli özelliklerin gömülü olduğu Edge, Microsoft’un yaptığı çoğu çalışmanın izlerini taşıyor. Fakat Edge'i diğer çalışmalardan ayıran bir özellik varsa o da minimalist olmasıdır. Arayüz, yeterince temiz ve kontrolü oldukça rahat.
Windows 10 ile birlikte gelen bir çok özelliği Edge’in üzerinden kullanabiliyor olmamız, bu tarayıcıyı farklı bir platform haline dönüştürmüş.
The Next Web’in konferanstaki basın odasında bulunan bir bilgisayarı alarak yaptığı incelemede, tarayıcıyı çözmeleri çok fazla uzun sürmemiş. Kontrol sekmelerin çoğunluğu aynı Chrome’da olduğu gibi sağ üst köşede bulunuyor. Sayfayı favorilere almak için yıldız işaretine tıklamanız yeterli. Ayrıca Safari’de bulunan okuma listesinin bir benzeri de Microsoft Edge’te bulunuyor.
Okuma listesinin tasarımı oldukça hoş. Sayfanın istediğin yerine giderek okumak istediğiniz bölümü seçtikten sonra, okuma simgesini seçerek okuyucuyu açabiliyorsunuz. Sade bir görünüme sahip olan bu okuyucunun arkaplanını da isterseniz değiştirebilirsiniz.
Mürekkep özelliği ise bulunduğunuz sayfada çizim yapmanızı sağlıyor. Özellikle Microsoft Surface gibi cihazlarda çok işe yarayan özellik parmağınızı kalem gibi kullanmanıza olanak sağlıyor.
Cortana, kişisel asistan olarak sorularınaza cevaplar verebiliyor. Çeşitli ayarlar yapılarak, Cortana üzerinde bazı basit değişiklikler yapabiliyorsunuz.
Microsoft Edge, Windows 10 ile birlikte yayınlanacak, Windows 10 olmadığı sürece çalışmayacak ve Windows’un eski versiyonlarında da kullanılmayacak. Microsoft şimdilik Mac OS X’te çalışıp çalışmayacağına dair bir bilgilendirme yapmadı.
Windows 10 bu yaz resmi olarak yayınlanacak ve Windows 7, 8 ve 8.1 kullanan herkes için bedava olarak yüklenebilecek. Microsoft’un bu yayınlamış olduğu tarayıcının en büyük nedenlerinden biri ise Windows 10 kullanımını hızlı bir şekilde arttırmak istiyor olması.
Kaynak: TheNextWeb