Yemek Siparişi Verme Ayağına Alanında Lider Olan Reklam Ajanslarıyla İş Görüşmesine Giden Adam

0
0
0
0
0
Litvanyalı pazarlama uzmanı Lukas Lya, Amerika’da işe girebilmek için sıra dışı bir yöntem kullandı.

Bir pazarlama uzmanı, ürünlerini olduğu gibi kendisini de pazarlamayı (bunu ‘iyi’ anlamda söylüyorum, içinizde fesatlık olmasın) bilir. Amerika’ya giderek kendisine bir iş arayan Litvanyalı pazarlama uzmanı Lukas Lya, alanında en iyisi olan 10 reklam şirketine ve 30 teknoloji şirketine alışılagelmişin dışında bir şekilde iş görüşmesine gitti.

İş arayan kişiler, şirketlerden iş kapabilmek için genelde bir CV hazırlar, kravat - pantolon - gömlek kombinasyonu ya da şık bir etek üzerine cafcaflı olmayan bir gömlek giyinerek görüşme yapar. Lukas Lya ise kendisini Mr. Holmes Bakehouse’tan gelen yemek kuryesi olarak tanıtıp güya yetkili kişilerin sipariş ettikleri çörekleri kendilerine götürüyor. Çörek kutularının içine ise CV’sini yerleştiriyor. 

İlgili kişiler ise çörek kutusunu açtığında şöyle bir notla karşılaşıyorlarmış:

CV’lerin çoğunun sonu çöplüktür. Benimkisi ise sizin mideniz.
Merhaba,
Bu teslimat yanlış değil. CV’min size bizzat ulaştığından emin olmak için Postmates kuryesiymiş gibi davrandım.

Devamında yazılanlar ise şöyle:

Size gösterişli bir tanıtım gibi görünebilir, ancak birçok reklam kampanyası gibi bu da buz dağının görünen kısmı. Bu, size ulaşana kadar birçok tekrarın ardından net bir şekilde hazırlanmış bir fikir. Rekabet ortamını, hedef kitlemin sıkıntılı noktalarını ve ulaştırmak istediğim mesajı inceleyerek SWOT analizini gerçekleştirdim. Kampanyayı hazırlamamın ardından, farklı büyüklükteki ve hedef kitledeki şirketlere A/B testi uyguladım. Offline dönüşleri ölçmek için özel bir URL kullandım ve bu sayede kampanyanın ROI ölçüsünü maksimuma çıkardım.

Lya, bu şekilde 40’tan fazla paket hazırlamış ve bu sayede 10 görüşme gerçekleştirmiş. Bazı şirketlerle görüşmesinin halen devam ettiğini belirten Lya’ya şirketlerin geri dönüş oranı %25. Bu oran, email ile dönüş alma ihtimalinden 10 kat daha yüksek.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0