Yeni Bir Şirket, Elektrikli Araçların Nihai Tasarımını Bulduğunu İddia Etti

48
17
11
7
2
REE isimli İsrailli yeni bir şirket, geleceğin elektrikli araçlarında çığır açacağını iddia ettiği bir tasarımı paylaştı. Tasarımında tekerleklerin haricinde hiçbir şey bulunmayan araç, oldukça ilgi çekti.

Günümüzdeki elektrikli araçlar, yanmalı motorlarda olduğu gibi motor, şanzıman ve diğer sürüş unsurlarını bünyesinde barındırıyor. Bu da onların, motorları haricinde yanmalı motor kullanan araçlardan farklı bir noktaları olmadığı anlamına geliyor. İsrailli yeni bir şirket olan REE, elektrikli araç tasarlama konusunda tamamen yeni bir yöntem izleyerek standart bir araçta bulunan tüm parçaları tekerleklere koymayı tercih etti.

REE CEO'su Daniel Barel, yaptığı basın duyurusunda şu ifadelere yer verdi:

"Otomotiv endüstrisi, bu zamana kadar geleneksel otomobil tasarımı üzerinde değişiklikler ve geliştirmeler yaparak ilerledi. REE'de otomotiv konusunda çığır açmak istiyorsak, tekerleğe kadar her şeyi yeniden icat etmemiz gerektiğini düşünüyoruz."

TechCrunch Mobility etkinliğinde REE'nin ortaya koyduğu tasarım, bir arabadan çok devasa bir kaykaya benziyordu. Düz bir tabanın yanında dört adet tekerleğe yer veren REE'nin aracı, üzerinde başka hiçbir unsur bulundurmuyordu.

Şirketin CEO'su Barel, New Atlas'a verdiği röportajda "Orijinal parça üreten otomotiv üreticilerinin en büyük harcamaları, otomobilin platformuna gidiyor. Bunu geliştirmek ve tasdik ettirmekse yıllar alıyor ve milyarlara mal oluyor. Biz de 'Yalnızca tek bir platforma ihtiyaç duysaydınız nasıl olurdu? Aslında ilginç olabilirdi' şeklinde düşünerek bunu yaptık" şeklinde ifadeler kullandı.

Aracın nasıl göründüğüne aşağıdaki video aracılığıyla bakabilirsiniz.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/startup-ree-modular-car-design-future-evs
48
17
11
7
2
Emoji İle Tepki Ver
48
17
11
7
2