Yeni Bir Teoriye Göre Sonsuzluk Taşlarının Peşine Düşen İlk Kişi Thanos Olmayabilir!

50
5
4
2
0
Bir Reddit kullanıcısına göre Thor'un babası olan Odin, çok daha uzun yıllar önce sonsuzluk taşlarının peşine düştü. Fakat ruh taşını almak için kızı Hela'yı feda etmesi gerektiğini öğrenen Odin, taşların peşini bırakarak bilge bir kral olarak yoluna devam etti.

Normal şartlarda sinema filmleri vizyona girmeden önce merak uyandırır, vizyona girdiğinde de merakı giderir. Fakat konu sonsuz büyüklükteki Marvel Sinematik Evreni olunca durum biraz daha farklılaşabiliyor. Avengers: Infinity War öylesine muhteşem ve şaşırtıcı bir film oldu ki; Marvel hayranları film vizyona girmeden önce ayrı, girdikten sonra ayrı teoriler üretmeye başladılar.

Bir Reddit üyesi olan DrattDraw, Avengers: Infinity War’da Thanos’un elinde gördüğümüz sonsuzluk eldiveni hakkında çok ilginç bir teori paylaştı. DrattDraw’a göre sonsuzluk taşlarını ele geçirerek tüm evrenin hakimi olmak isteyen ilk kişi Thanos değildi. Sevilen karakter Thor’un babası olan Odin, kendi babası olan Bor’dan sonsuzluk taşlarını ve işlevlerini öğrenmiş, kızı Hela ile birlikte taşları bulmak için yola çıkmıştı.

Odin, uzay taşının buz devlerinde olduğunu öğrenmiş ve taşı onlardan almıştı. Ayrıca muhtemelen güç taşının ve ruh taşının da yerini biliyordu. Zihin yaşının ve daha da önemlisi zaman taşının yerini ise hiç öğrenememişti. Bu nedenle de Dünya’ya bir saldırıda bulunmamıştı. Sahi; Odin güç ve ruh taşının yerini biliyorsa bu taşları neden almadı ki? Sonuçta yegane amacı taşları toplayıp evrene hükmetmekti.

Avangers: Infinity War’da öğrenmiştik ki bir kişinin ruh taşını alması için sevdiği bir kişiyi feda etmesi gerekiyordu. Odin bunu çok önceden öğrenmişti ve kızı Hela’dan vazgeçmemek için taşların peşinden koşmayı bıraktı. Bilge bir kral olarak hayatına devam etmeye karar veren Odin, 9 diyarı koruması altına almıştı. Hela ise bu ani değişikliğe anlam veremiyor, daha fazla yere hükmetmek istiyordu. Bu nedenle de Odin, Hela’yı uzay taşını kullanarak Hell’e hapsetti.

Hepsi bu kadar da değil. Odin, sonsuzluk taşlarını toplamak için öylesine hırs yapmıştı ki, Nidavellir’e giderek sonsuzluk eldiveni için bir kalıp bile döktürmüştü. Bu kalıpta bir test eldiveni üretilmiş olsa da bu, gerçek bir sonsuzluk eldiveni değildi. Zaten aşağıdaki videoda da izleyebileceğiniz gibi Thor Ragnarok’ta Hela, Odin’in ganimetleri içinde bulunan sonsuzluk eldivenini devirerek ‘sahte’ diyordu. Odin bir sonsuzluk eldivenine hiçbir zaman sahip olamasa da Thanos, Odin için hazırlanan kalıpta kendisi için bir sonsuzluk eldiveni yaptırdı.

DrattDraw’ın teorisinin gerçekten olası olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik söz konusu teori filmdeki bazı sahnelerle de destekleniyor. Belki de Marvel, Avengers 4’te Odin ile sonsuzluk taşları arasındaki ilişkiyi bir ‘flashback’ ile gösterebilir. Kim bilir; belki de bir sonraki Thor filmi Thor: Infinity Stones olur.

Kaynak : http://comicbook.com/marvel/2018/06/05/avengers-infinity-war-infinity-gauntlet-fake-odin/
50
5
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
50
5
4
2
0