Yeni Bir Tosuncuk Vakası mı Geliyor: Asude Defne Özkan 21 Bin Dolar Bağış Topladı

305
78
18
7
6
Yeni Bir Tosuncuk Vakası mı Geliyor: Asude Defne Özkan 21 Bin Dolar Bağış Topladı
Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla yurt dışında bir üniversite kazandığını söyleyerek yüz bin lirayı aşkın bağış toplayan Asude Defne Özkan, sosyal medyada büyük ayrılıklara yol açtı.

Son günlerde sosyal medyada kendinden fazlasıyla bahsettiren Asude Defne Özkan, geçtiğimiz günlerde ABD’deki bir üniversiteyi kazandığını belirterek yardım talebinde bulundu. Pace isimli üniversiteye seçilen sayılı kız öğrencilerden olduğunu belirten Özkan, 24 saatten kısa bir sürede 21 bin dolar gibi bir meblağ topladı.

Sosyal medya üzerinde ünlülerden tutun milletvekillerine kadar birçok kişiyi destekçisi yapmayı başaran Özkan, bunun yanı sıra birçok haber sitesinin de desteğini aldı. Tüm bu gelişmeler başta insanların göğsünü kabartmış olsa da vakit geçtikçe insanların farklı konularda şüpheleri oluşmaya başladı.

Birçok üniversiteden kabul aldığını ve en çok burs veren üniversiteyi tercih ettiğini açıkladıktan sonra maddi destek isteyen Özkana karşı sosyal medyada ‘dolandırıcı’ diyenler de ortaya çıktı. Bunlardan bazıları Özkan’ın Instagram üzerinde bir seyahat bloğu olduğunu ve ülke ülke gezdiği için yeterli maddi durumunun da bulunduğunu belirtti.

Özkan’ın Instagram hesabı şu an için gizli olsa da Twitter üzerinden hesaptaki paylaşımların ekran görüntüleri paylaşıldı. Hal böyle olunca da çok kısa sürede yüz bin lirayı aşkın bir para toplayan Asude Defne Özkan hakkında ‘dolandırıcı’ iddiaları yükseldi.

Özkan kabul mektuplarını paylaşmasına rağmen insanlar Özkan’ı ciddi anlamda eleştirmeye devam etti. Örneğin okula yatırılması gereken paranın yatırılması için son tarih 1 Mayıs’ken neden 9 Mayıs tarihinde bir bağış kampanyası başlatıldığı soruldu. Bunun üzerine Asude Defne Özkan’dan bir açıklama geldi.

Sosyal medya üzerinde çok ciddi anlamda bilgi kirliliği oluştuğunu ileri süren Asude Defne Özkan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada sosyal medya üzerinden ‘linç’ yediğini belirtti. Özkan, parayı okula yatırdığı zaman belgeleyeceğini de ekledi. Açıklama ise şu şekilde oldu:

Konu şu anda son derece muğlak ve kesin bir şey söylenemiyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

305
78
18
7
6
Emoji İle Tepki Ver
305
78
18
7
6