Yeni Bulunan Dört Element, Periyodik Tabloda Nasıl Görünecek?

1
0
0
0
0
Dün duyurduğumuz periyodik tablonun değişmesiyle ilgili haberimizin ardından yeni periyodik tablo, resmi olarak kullanılmaya başlandı.

Dün de aktardığımız gibi periyodik tablo artık değişti ve tablonun içerisine dört element daha eklendi. Uluslararası Saf ve Uygulamalı Kimya Birliği’nin geçtiğimiz Aralık ayında kabul ettiği ve 113, 115, 117 ve 118 numaralara yerleştirilen “Nihonyum”, “Moskovyum”, “Tenessin” “Oganesson” elementleri, tablodaki yerlerini resmi olarak aldılar. Japon akademisyen, resmi tablonun nasıl göründüğünü aktarmak adına aşağıdaki çekmiş olduğu fotoğrafı paylaştı. Elementler, ağır statüsünde oldukları için tablonun en altında yer alacaklar.

Tekrar bir hatırlatma yapacak olursak bu dört element, Rus, Japon ve Amerikan bilim insanlarının 2002 ve 2010 yılları arasında yaptığı araştırmalar sonucu son hallerini aldılar. İsim önerileri geçtiğimiz Haziran ayında gönderilen ve 5 ay bekleme süresinin ardından kabul edilen dört elementin isimleri, bulundukları yer ve bulan kişilerin isimleriyle harmanlanarak oluşturuldu. Dünkü haberimizden farklı bir detay olarak Nihon elementini Japon bilim insanları keşfettiler ve bu isim, Japoncada ‘Japonya’ anlamına geliyor. Yani kendi ülkelerinin ismini koymuşlar. Element 115 yani Moskovyum ise tahmin edeceğiniz üzere Rusya’nın başkenti olan Moskova’ya ithaf edilerek belirlendi. Tenessin de tıpkı Moskovyum gibi bulunduğu bölgeye ithafen (ABD’nin doğu eyaletlerinden olan Tennessee) isimlendirildi. Oganesson’u zaten biliyorsunuz, bilmiyorsanız da şuradan göz gezdirebilirsiniz. 

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0