Yeni Çipli Kimlik Kartlarının Dağıtımı Burdur'da Başladı

1
0
0
0
0
Yeni Çipli Kimlik Kartlarının Dağıtımı Burdur'da Başladı
Ülkemizin yeni geçtiği çipli kimlik kartlarının dağıtıldığı pilot illerden biri olan Burdur'da yeni kimlik kartlarının dağıtımı başladı.

Ülkemizde hem devlet kurumlarındaki işleyişi kolaylaştıracak hem de diğer konularda da insanların devlet kayıtlarında net bir şekilde tanınmasını sağlayacak yeni çipli kimlik kartları geçtiğimiz günlerde bazı pilot illerde dağıtılmaya başlanmıştı.

Yeni çipli kimlik kartlarının dağıtılacağı pilot illerden biri olan Burdur'da da yeni kimlik kartlarının dağıtımı Burdur Valisi Şerif Yılmaz'ın ve eşinin yeni kimlik kartı başvurusu yaptığı törenle birlikte başladı. Aynı zamanda törende basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz, yeni çipli kimlik kartları için Burdur'un Akdeniz bölgesindeki pilot il olduğunu söyledi.

Peki vatandaşlar yeni kimlik kartı için nasıl başvuru yapıyor?

Vali Şerif Yılmaz'ın açıklamalarına göre başvurular kargaşa yaşanmaması için randevu usülüyle alınıyor. Vatandaşların biometrik fotoğraflarıyla birlikte başvuru yapacağını söyleyen Yılmaz, vatandaşların avuç ve parmak izi alındıktan sonra sistem üzerinden yapılan başvurunun vatandaşa kontrol ettirileceğini ve kontrolden sonra başvuruların onaylanacağını açıkladı.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0