Yeni Google Fotoğraflar ve Gmail Tasarımları Ortaya Çıktı

33
6
2
2
2
Yakında amiral gemisi Pixel 3’ü tanıtmaya hazırlanan Google, mobil işletim sistemi Android P’yi de ilk kez bu cihazla birlikte sunacak. Şirketin yıllardır üzerine düştüğü “Material Design” adındaki tasarım anlayışı, bazı uygulamalarda radikal şekilde değişim geçirecek.

Google, tasarım konusunda günümüzün en iddialı ve kitlesel projelerini hayata geçiren firma. Şirketin Material Design anlayışı artık mobil dünyanın standartları arasında bulunuyor. Her yeni Android sürümüyle biraz daha şekillenen bu anlayış, 9. sürüm Android P ile de bazı değişimler geçirecek. 

Firmanın deneysel olmaktan öteye geçemeyen akıllı telefon serisinin yeni üyesi Pixel 3’ü de tanıtacak olan şirket, söz konusu değişiklikleri ilk kez bu cihazla birlikte sunacak. Yakın zamanda masaüstü sürümü yenilenen Gmail’in yanı sıra Fotoğraflar, Drive ve Trips uygulamaları, Android P’nin Material Design anlayışına göre yeniden şekillendirildiler. 

Aşağıdaki resimde Gmail’in yeni (solda) ve eski tasarımlarını görüyorsunuz:

Google’ın Gmail uygulamasından hareketle, biraz daha sade bir anlayışa geçiş yapacağını söylemek mümkün. Uygulamanın bir nevi kimliği olan kırmızı arayüz, artık tarihe karışacak gibi görünüyor. 

Aşağıda ise Fotoğraflar uygulamasının yeni (solda) ve eski tasarımları var:

Google’ın bu uygulama içinde benzer bir tericihi hayata geçirecek olması, bütünlükçü anlayışını vurguluyor. Aynı zamanda uygulamanın yapay zekası tarafından Asistan sekmesi başa alınmış durumda. Bu sekme, otomatik olarak optimize edilen fotoğraflarımızı öneriyor. Sızıntılara göre ise Google Drive, yine basitleştirilmiş bir tasarım ve araç çubuklarına kavuşacak. 

Google’ın bu tasarım güncellemelerini ne zaman sunacağına dair net bir açıklama bulunmuyor. Android P ile ilk kez görecek olmamız sebebiyle bu açıklama için biraz daha beklemekte fayda var. Gözlerimiz şimdilik Google Pixel 3’e dönmüş durumda.

Kaynak : https://bgr.com/2018/07/24/pixel-3-release-date-googles-material-design-apps-update-leaks/
33
6
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
33
6
2
2
2