Yeni iPhone'larında Yabancı e-Posta Adresi Gören Kullanıcılar Çıldırdı!

0
0
0
0
0
Yeni iPhone'larında Yabancı e-Posta Adresi Gören Kullanıcılar Çıldırdı!
Yeni aldığınız kutusundan çıkan telefonunuzda başka birinin daha önce oturum açtığını görseniz ve bu yüzden telefonu kullanamasanız ne yapardınız? Evet biz de çıldırırdık.

iPhone 7 ve 6s Kullanıcıları Kendilerine Ait Olmayan Apple ID’leri Görüyor! Gittikçe artan sayıda kullanıcıya telefonlarında kendilerine ait olmayan hesabı aktive etmeleri için bildirim geliyor ve kilitleniyor.

iOS cihazlarda yer alan hesap aktivasyonu aktif olan Apple ID’nin başka yerde açılmasıyla çalışıp kullanıcının hesabın sahibi olduğunu kanıtlamasını istiyor. Bu bildiğiniz bir güvenlik önlemi. Ancak son günlerde gittikçe sayısı artan kullanıcılar tarafından iletilen şikayetlerde bu güvenlik aracının telefonu kullanmalarını engellediği söyleniyor. Yeni iPhone 7’lerde ilk açılışta ortaya çıkan sorun, 6s modellerinde ise fabrika ayarlarına sıfırlandığında görülüyor.

Twitter üzerinden isyan eden bu kullanıcı yeni aldığı iPhone 7 Plus'ını kullanamadığını söylüyor ve isyan ederek bu sorunu yaşayan başkaları da var mı diyor.

Kutusundan yeni çıkan telefonlarda bile meydana gelen olay zinciri şu şekilde oluşuyor. Kullanıcılar telefonlarını kullanmak için mutlaka oturum açmalılar. Oturum açma ekranına yöneldiklerinde karşılarına tanımadıkları bir e-posta adresiyle kayıtlı Apple ID çıkıyor ve bunu aktive etmeleri isteniyor. Hesabı değiştiremeyen ve kendilerine ait olmadığı için doğal olarak aktive edemeyen kullanıcılar Apple mağazalarına gidiyor. Bir kısmını müşteri hizmetlerinin çözdüğü sorunda bazı kullanıcıların telefonları ise tamamen yenisiyle değiştirilmiş.

Apple tarafından resmi bir açıklama ise henüz yok. Sanıyoruz ki yakın zamanda bir güncelleme ile sorun çözülecektir.

Kaynak : http://www.macrumors.com/2016/10/05/iphone-activation-lock-wrong-apple-id-issues/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0