Yeni iPhone Modelleri, iPhone X ve iPhone SE'nin Sonu Olacak

51
7
7
7
6
Apple'ın Eylül ayında tanıtacağı üç yeni iPhone modeli, geçtiğimiz yılın premium cihazın iPhone X ve en uygun fiyatlı iPhone olan iPhone SE'nin piyasadan çekilmesine neden olacak.

Apple, Eylül ayında düzenleyeceği görkemli lansman töreni ile 3 yeni iPhone modelini Apple hayranlarının alkışları eşliğinde tanıtacak. Bunlarda biri, iPhone 9 olarak adlandırılacağı düşünülen 6.1 inç LCD ekranlı uygun fiyatlı modelken, diğer ikisi 5.8 inç ve 6.5 inç OLED ekranlı premium modeller olacak.

2018 model iPhone’ların isimleri ve özellikleri hakkında spekülasyonlar devam ederken, yeni iPhone’ların hangi ‘eski’ iPhone modellerinin sonunu getireceği çok az kişi tarafından merak ediliyor. Analistlere göre Eylül ayında tanıtılacak 3 yeni iPhone modeli, 2017 model iPhone X’un ve uygun fiyatlı olarak bilinen iPhone SE 2’nin ölümüne neden olacak.

Apple, iPhone 6’dan iPhone 8’e kadar 4 iPhone serisi boyunca aynı tasarımı kullandı. Cihazlar donanım ve yazılım olarak geliştirilmiş olsa da tasarımın aynı olması, iPhone kullanıcılarının telefonlarının modelini yükseltmeye hevesli olmamasına neden oldu. Bu da yükseltme bazlı iPhone satışlarında düşüşe neden oldu.

Fakat 2018 model iPhone’lar yepyeni bir tasarım çizgisine sahip olacaklar. Üstelik bu modellerden ikisi (iPhone X 2018 ve iPhone 9), geçtiğimiz yılın premium modeli iPhone X’dan bile ucuz olacak. Dolayısı ile Apple, 2018 iPhone’ların tanıtılması ile mevcut Apple kullanıcılarının ellerindeki iPhone’ları yenileriyle değiştireceğini düşünüyor.

Cupertino merkezli şirket, 2018 yılının üçüncü çeyreğinde 91 milyon yeni iPhone modeli üretecek ve lansmanın ardından piyasaya sürecek. 2019 yılının ilk çeyreğinde ise 92 milyon birim daha üretilerek piyasaya sürülecek. Böylece Apple hem yeni iPhone kullanıcılarından, hem de mevcut kullanıcıların model yükseltmelerinden ciddi kazanç sağlayacak.

Apple, her yeni iPhone tanıtımının ardından bir önceki yıl tanıtılan modellerde 100 dolar civarında indirim gerçekleştiriyor. Bu da geçtiğimiz yıl tanıtılan iPhone X’un 899 dolar fiyat etiketine sahip olacağı anlamına geliyor. Fakat 2018 model iPhone X da 899 dolardan satılacağı için 2017 model iPhone X’un üretimi tamamen duracak.

Buna ek olarak Apple, Eylül ayında iPhone X ile neredeyse aynı tasarıma sahip, 6.1 inç LCD ekranlı bir model daha tanıtacak. Bu modelin 600-700 dolar arasında bir fiyata sahip olması bekleniyor. Uygun fiyatlı iPhone isteyen kullanıcıların bu modele yönelmesini isteyen şirket, iPhone SE’yi de piyasadan çekecek. iPhone SE 2’nin gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://bgr.com/2018/07/10/iphone-9-iphone-11-vs-iphone-x-apple-discontinue-2017-model/
51
7
7
7
6
Emoji İle Tepki Ver
51
7
7
7
6