Yeni Kimlik Kartlarıyla Birlikte ‘e-İmza’ Dönemine Geçiş Başlıyor!

1
0
0
0
0
Yeni Kimlik Kartlarıyla Birlikte ‘e-İmza’ Dönemine Geçiş Başlıyor!
Nüfus kağıtlarının yerine gelecek olan çipli kimlik kartları uygulamasında sona yaklaşıldığı açıklandı.

Artık ‘çipli kimlik kartları’nı kullanmamıza çok az kaldı. Yeni kimlik kartlarıyla birlikte e-İmza uygulamasına da geçiş yapılacak. Bu uygulamanın dünyada ‘%100 güvenilir’ olarak kabul edildiğini belirten FIT Solutions’ın CEO’su Koray Gültekin Bahar, bugün Türkiye çapında 2 milyondan fazla kullanım rakamlarına erişen e-İmza’yı yakın zamanda 50 milyon kişinin kullanmasını öngördüklerini açıkladı. 

Önümüzdeki 3 yıl içinde tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kullanması beklenen çipli kimlik kartları ile vatandaşlar, internetin bulunduğu her alandan e-Devlet hizmetlerine erişebilecekler. Ayrıca banka, okul, otel gibi kimlik gerektiren alanlar için de kolaylık sağlayacak olan çipli kimlik kartları, birçok kamu alanındaki ‘pek gerekli olmayan’ bürokratik işlemlerin de kalkmasını sağlayacak.

Yeni kimlik kartlarındaki elektronik imza özelliği sayesinde, elektronik ortamlardaki işlemlerin ekstra bir cihaza gereksinim duyulmadan kısa sürede yapılabileceğini söyleyen Bahar, “Yeni kimlik kartlarını alan vatandaşlar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yetkilendirilmiş firmalar aracılığıyla e-İmza özelliğini aktive edebilecek. Bu şekilde, örneğin bankacılık veya noter işlemleri gibi aynı anda onlarca farklı belgeye imza atılması gereken durumlarda, elektronik ortamda tek seferde imza atmak mümkün olacak. Bu şekilde, ciddi anlamda kağıt tasarrufu da yapılacak. 50 milyon kişiden her birinin ayda bir A4 tasarrufu yaptırdığını düşünürsek, 100 bin kağıt bir ağaç ettiğine göre, yılda 6.000 ağacın kesilmesi engellenmiş olacak” ifadelerini kullandı.
 

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0