Yeni MacBook Pro'daki Touch Bar Daha Önce HP ve Razer'ın da Aklına Gelmiş!

1
1
0
0
0
Yeni nesil MacBook Pro'daki Touch Bar, daha önce HP ve Razer'ın da bazı dizüstü bilgisayarlarında benzer bir şekilde karşımıza çıkmıştı.

Uzun süredir MacBook Air ve MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarının yeni modellerini tanıtmasını beklediğimiz Apple, dün düzenlediği Hello Again isimli etkinliğinde yeni nesil MacBook Pro'yu duyurdu ve MacBook Air'in fişini çekti.

Apple'ın geçtiğimiz gün tanıttığı yeni nesil MacBook Pro modeli özellikle klavyesinin üzerinde yer alan ve düzenlenebilen Apple'ın Touch Bar adını verdiği dokunmatik paneliyle dikkatleri üzerine toplamıştı. Peki bu ilk defa Apple'ın mı aklına geldi diyecek olursanız cevabımız; hayır, ilk defa Apple'ın aklına gelmedi.

Aslında MacBook Pro'daki Touch Bar'a benzer bir özellik ilk olarak HP'nin 2010'lu yıllarda tanıttığı bir modelinde karşımıza çıkmıştı ancak buradaki panel pek de kullanışlı değildi. Sadece ses açma kapama gibi basit işlevlere imkan tanıyordu ve kapasitif dokunmatik tuşlardan oluşuyordu.

Öte yandan Razer, 2012 yılında Razer Blade serisi bilgisayarında benzeri bir fikir geliştirerek tamamen dokunmatik bir ekranı oyuncular için geliştirdiği bilgisayarında klavyenin sağ kısmına aynı zamanda bir touchpad işleviyle eklemiş ve oyunlardaki fonksiyonları bu ekran üzerinden yönetmeye imkan tanımıştı. Üstelik Razer, 2016 yılında da Blade Pro isimli dizüstü bilgisayar modelinde bu özelliğini sürdürüyor.

Peki Apple ne yaptı?

Hem HP hem de Razer benzeri bir özelliği yıllar önce hayatımıza sokarken, Apple muhtemelen bu markaların çalışmalarından da esinlenerek klavyenin çevresinde yer alan bir dokunmatik paneli geliştirdi, çok daha işlevsel ve kaliteli hale getirerek yeni nesil MacBook Pro cihazına dahil etti.

Tabii bu durum üzerine direkt olarak Apple'ı suçlamak doğru olmaz. Yaratıcılık, varolan iki farklı şeyi birleştirip geliştirerek ortaya yepyeni ve harika bir şey getirmek olarak tanımlanırsa eğer, Apple oldukça yaratıcı bir şekilde bu özellikleri harmanlayıp geliştirerek MacBook Pro ile Apple kullanıcılarına sundu. Apple'ın bu adımının başarılı olup olmayacağını ise yakında göreceğiz.

1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0