Yeni MacBook Pro’nun Touch Bar’ı Kırılırsa Yandınız

1
0
0
0
0
Apple'ın tanıttığı yeni MacBook Pro, Touch Bar şeklinde ekranlı cam bir panele sahip. Olur da bu panel kırılırsa, yüklü bir tamir masrafı sizi bekliyor.

İki gün önce tanıtılan yeni MacBook Pro’lar, Touch Bar ve Touch ID gibi özelliklere sahip oldu. İyi oldu olmasına ama bu yeni teknolojiler cihazın klavyesi üzerinde kırılmaya yatkın hassas parçalar olarak yerini aldı.

Her gün etrafımızda sayısız ekranı kırık telefon görüyoruz. Bu kırık ekranlar öyle kullanmaya devam edenler için hem tehlikeli, hem de kötü görünümlü. Tamir ettirmek isteyenler de yüksek fiyatları ceplerinden çıkarmak zorundalar. MacBook Pro’ya eklenen yeni Touch Bar, klavyenin üzerinde OLED ekranlı cam bir panel. Bu panel doğal olarak hassas elektronikler içeriyor ve kırılmaya yatkın. Güç tuşuna eklenen Touch ID parmak izi okuyucusu da aynı şekilde, hassas bir elektronik ve kolayca kırılabilir.

Laptop klavyelerine su, çay, kahve dökülmesi olası bir durum. “On bin lira vermişim gözüm gibi bakarım.” desek bile, kazalar olabiliyor. En büyük derdimiz de işte burada başlıyor. Bir MacBook’un klavyesini değiştirmek istediğinizde 200 dolar gibi bir fiyatla karşılaşırken şimdiki Touch Bar’ın kırılması size bundan daha yüksek bir fiyata mal olacak. Bunun yanında olur da Touch ID’yi de kırarsanız, daha da yandınız. Touch ID ve onu çalıştıran T1 çipi, fabrikada birleşik şekilde üretiliyor. Yani kırılma durumunda ikisinin birden değiştirilmesi gerekiyor.

Eğer sakar biriyseniz, AppleCare+ hizmetini satın alarak MacBook’unuzu sigortalayabilirsiniz. Bu sayede kaza durumlarına karşı güvenceniz olur. Ama aklınızda olsun, bu sigorta 250 ile 350 dolar arasında değişen bir fiyata sahip.

Kaynak : http://mashable.com/2016/10/28/macbook-pro-touch-bar-repair/#FRImQ..QJSqQ
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0