Yeni Mercedes-Benz A-Serisi Türkiye'de Satışa Sunuldu

43
19
9
2
1
Mercedes'in yapay zeka özellikleri ile ön plana çıkan yeni premium kompakt hatchback otomobilleri A-Serisi Türkiye'de satışa sunuldu. Mercedes'in MBUX bilgi-eğlence sistemini ilk kez gördüğümüz otomobil, sahibini zamanla tanıyarak aracı, sahibi ile uyumlu hale getiriyor.

Türkiye pazarında 51. yılını geçiren Alman otomotiv devi Mercedes, premium kompakt hatchback sınıfının en iddialı modellerinden biri olan yeni Mercedes-Benz A-Serisi’ni Türkiye’de satışa sundu. Güvenlik ve konforun yanı sıra MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) uygulaması ile teknolojik açıdan da rakiplerinin önünde bulunan yeni A-Serisi, sürücüyü dinliyor, konuşuyor ve hatta öğreniyor.

Antalya’dan başlayan yeni A-Serisi’nin test sürüşleri, ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak anılan Burdur’daki Salda Gölü’nde tamamlandı. ‘’Yeni A-Serisi ile birlikte sadece kendi segmentinde değil, tüm otomotiv sektöründe çığır açan, devrim niteliğinde bir özellik sunuyoruz.’’ diyen Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

‘’MBUX - Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi uygulamasını da ilk defa Türkiye’de müşterilerle buluşturuyoruz. Bu çağ atlayan teknolojisi ile Yeni A-Serisi, yolcularıyla arasında daha önce hiçbir otomobilin kuramadığı kadar kişisel iletişim kuruyor. Mercedes- Benz ailesinin en genç ve dinamik üyesi olan yeni A-Serisi’ni ve yapay zekâsını pazara sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.’’

Mercedes-Benz A-Serisi, A 200 ve A 180 d olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile satışa sunuldu. A 200, M 282 olarak bilinen silindir kapatma özelliğine sahip, 1332 litre hacimli bir turbo benzinli motordan güç alırken A 180 d, OM 608 olarak bilinen dizel motora sahip. 116 BG/85 kW ve 260 Nm üreten bu motor, 7GDCT çift kavramalı otomatik şanzımana sahip.

Geçtiğimiz yıl segmentinde liderliği kimseye kaptırmayan Mercedes’in bu yılki hedefi de liderliğini sürdürmek. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bekdikhan, ‘’2017 yılında Mercedes-Benz satışları globalde 2.3 milyon adede ulaşarak bir önceki yıla oranla yüzde 9.9 büyüme gerçekleştirdi ve Mercedes-Benz premium segmentte tüm dünyada lider oldu. Türkiye’de ise premium segmentte 25 bin 588 adetlik satış rakamıyla ilk sıradaki yerimizi koruduk. 2018 yılına da önceki yıllardaki başarılarımızı sürdürme kararlılığı ile yola çıktık. Son yıllardaki başarılarımızın en önemli aktörlerden biri olan yeni A-Serisi’ni satışa sunarak bu yıl da hem premium kompakt sınıfta hem de premium otomobil pazarındaki liderliğimizi korumayı hedefliyoruz.’’ dedi.

Yeni Mercedes-Benz A-Serisi’nin belki de en önemli özelliği yeni MBUX bilgi eğlence sistemi. Yapay zeka destekli bu sistem, ‘Hey Mercedes’ komutu ile aktif edilebiliyor. Makine öğrenimi sayesinde sürücü ve yolcularla tam uyuyumluluk sağlayan MBUX, araç sahibi ile otomobil arasında mükemmel bir bağ oluşmasını sağlıyor. Ön cama yansıtılan sanal gösterge paneli, hava durumu, yakıt tüketimi ve klima sıcaklık ayarı gibi pek çok özelliğin kolay bir şekilde görüntülenmesini sağlıyor. Yeni Mercedes-Benz A-Serisi, 193 bin 400 TL’den başlayan fiyatlarla ülkemizde satışa sunuldu. Donanım özellikleri ve motor seçeneklerine bağlı olarak fiyat daha da artabiliyor.

43
19
9
2
1
Emoji İle Tepki Ver
43
19
9
2
1