Yeni Mercedes GLA’nın İç Tasarımı İlk Kez Görüntülendi

18
7
3
3
1
Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, 11 Aralık'ta tanıtılacak olan yeni model GLA'nın iç tasarımına ait ilk fotoğrafı paylaştı. Paylaşılan fotoğraftan 'kör nokta çıkış uyarı sisteminin' bulunduğunu anladığımız araç, bu özellik sayesinde daha güvenli bir sürüş sağlıyor.

Mercedes’in yeni SUV aracı Mercedes-Benz GLA, önümüzdeki hafta 11 Aralık tarihinde tüm dünyada tanıtılacak. Lansmana bu kadar az bir zaman kala geçtiğimiz hafta aracın dış siluetini paylaşan Alman otomotiv devi, şimdi de ilk kez aracın iç kabin tasarımını gözler önüne serdi.

İç dizaynında çok fazla sürprizle karşılaşmadığımız yeni GLA, aynı platformu paylaşacağı A-Class Sedan gibi diğer yeni kompakt Mercedes modelleriyle oldukça benzerlik gösteriyor. Aracın paylaşılan tanıtım fotoğrafı, yeni GLA’nın A-Class ile neredeyse tamamen aynı bir direksiyon simidine, havalandırma deliklerine ve dijital kontrol paneline sahip olacağının sinyallerini veriyor.

Mercedes-Benz GLA'da 'kör nokta çıkış uyarı sistemi' bulunuyor:

Mercedes GLA

Öte yandan kör nokta çıkış uyarı sisteminin bulunduğu araç, bu fonksiyon sayesinde sürücüye uyarıda bulunabiliyor. Fotoğrafta gösterilen senaryoda araca yaklaşmakta olan bir bisikletçi, yan aynadan görülebilmekte. Bu özellik sayesinde aracın sürücüsü sabit hâldeki araçtan çıkmak üzereyken yaklaşan bir araç veya bisiklet, sistem tarafından tespit edilirse dış aynadaki ikaz ışığı ve uyarı tonu aktif duruma getiriliyor.

Bununla birlikte çıkış uyarı işlevi, yalnızca kör nokta asistanı etkinleştirildiğinde ve kontak kapatıldıktan sonra en fazla 3 dakikaya kadar kullanılabiliyor. Bu noktada dış aynadaki uyarı lambası, üç kez yanıp söndüğünde çıkış uyarısı da artık kullanılamaz oluyor.

Önceki GLA’ya kıyasla yeni model, yaklaşık 2,5 cm daha kısa olacak. Bu noktada aracın boyu kısalmasına rağmen selefinden daha yüksek bir oranda arka koltuk bacak mesafesi sunacağı da söyleniyor.

Kaputun altında 7 ileri otomatik şanzımanla birleştirilmiş 220 beygir gücü üreten 2,0 litrelik turbo şarjlı dört silindir bir motora sahip olması beklenen yeni AMG, önümüzdeki hafta düzenlenecek bir lansman ile müşterilerin karşısına çıkarılacak.  

Kaynak : https://carbuzz.com/news/take-a-first-look-inside-the-new-mercedes-gla
18
7
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
18
7
3
3
1