İstanbul’da Test Edilen Yeni Metrobüslerin En Önemli Özelliği Açığa Çıktı

166
22
19
14
4
Bir süredir test çalışmaları devam eden yeni metrobüsler, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından da test edildi. Test sırasında, yeni metrobüslerin çok önemli bir özelliği de ortaya çıktı.

Türkiye'nin en büyük şehri olan İstanbul, kayıtlı 15 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor. Bu nüfus elbette bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Bu sorunlardan bir tanesi de toplu taşıma sistemleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi şu sıralar, İstanbul'un toplu taşıma sistemini önemli ölçüde sırtlayan metrobüslerle ilgili çalışmalar sürdürüyor.

Kısa bir süre önce sizlere, yeni metrobüslerin test edilmeye başlandığından bahsetmiştik. Yeni metrobüsler bir süredir test ediliyor ancak bu seferki test bizzat İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapıldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İmamoğlu, yeni metrobüslerin yoğunluğu azaltacağını ifade etti.

metrobüs

İstanbul'daki metrobüsler, 2007 yılından beri aktif olarak hizmet veriyor. 44 duraktan oluşan metrobüs hattı, İstanbullular tarafından sık sık tercih ediliyor. Ancak uzun süredir vatandaşlar, metrobüslerde yaşanan yoğunluk ve izdihamlar nedeniyle şikayetçilerdi. Hal böyle olunca da İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gerekli çalışmaları başlatmış ve metrobüslere nefes aldırabilmek için daha büyük araçlar temin etmeye karar vermişti.

Yeni metrobüsler, İstanbul'un toplu taşıma sorununa çözüm olmasa da en azından, metrobüs yoğunluğunu düşürecekmiş gibi görünüyor. Çünkü yeni metrobüsler 290 yolcu kapasiteli ve çift körüklü. Yani mevcut metrobüslere oranla bir hayli büyük. Yeni araçlarla ilgili konuşan İmamoğlu, yeni araçların daha büyük ve daha ferah olduğunu, her yönüyle ihtiyaçları karşılamak için tasarlandığını söyledi.

metrobüs

İstanbul'a nefes aldıracak olan metrobüslerin çok önemli bir özelliği bulunuyor. Bu özellik, araçların her iki yanında da kapıların olması. Yani yeni metrobüsler, bir taraftan yolcu indirirken diğer yandan da yolcu alabilecek şekilde tasarlanmış. Bu özellik, her ne kadar 7 durakta kullanılabilecek olsa da metrobüslerdeki birikmeyi engelleyecek. Ayrıca bu özellik, duraklardaki bekleme süresini de düşürecek.

İstanbul'a kazandırılacak olan yeni metrobüslerin üretimi Bursa'da yapılıyor. Bu anlamda araçların üretiminin yerli olduğunu söyleyebiliriz ancak yeni metrobüsleri üreten şirket İran merkezli. Şu an için sadece dizel motorlu olarak üretilen metrobüslerin, ilerleyen dönemlerde elektrik motorlu versiyonlarının da üretilmesi için çalışmaların devam ettiği belirtiliyor. Bakalım yeni metrobüsler, İstanbul'un toplu taşımasına ne kadar fayda sunacak.

Kaynak : https://www.haberturk.com/imamoglu-test-etti-yeni-metrobusle-cift-yonlu-inis-binis-2541556
166
22
19
14
4
Emoji İle Tepki Ver
166
22
19
14
4