Yeni Nesil Konsolların En Büyük Özelliği SSD'ler Olacak

30
4
2
2
1
BoxFrog Games çalışanı Tim Ash, Playstation 5’teki SSD’lerin önemini vurguladı. Tim Ash’e göre SSD’ler konsollara yalnızca performans anlamında yardım etmeyecek, oyuncunun oyuna dalmasını da sağlayacak.

İçinde bulunduğumuz konsol nesli artık son bulmaya yaklaşıyor, bu da oyuncuların yeni ve daha güçlü konsollar elde edeceği anlamına geliyor. Yeni konsollarla gelecek özelliklerden bir tanesi, bazı geliştiricilere göre diğerlerinden çok daha önemli bir geliştirme olacak.

Lost Wing oyununun geliştiri şirketi BoxFrog Games’de çalışan Tim Ash, yeni nesil konsollardaki SSD’lerin önemini vurguladı. Ona göre konsollardaki SSD kullanımı, oyunlardaki performansı arttırmakla kalmayacak ve oyuncuyu oyundan koparmamayı sağlayacak.

Playstation 5

Konsollarda SSD kullanımı ile birlikte yükleme süreleri, yeniden doğma süreleri gibi beklemek zorunda olduğumuz anlar fazlasıyla kısalacak. Bu durum, dış dünyadan bağımızı koparmış bir şekilde oyun oynarken yanlışlıkla öldüğümüzde ya da bölüm geçtiğimizde oyunla bağımızın kesilmesini engelleyecek.

Skyrim gibi devasa haritalara sahip oyunları düşündüğümüzde bekleme sürelerinin kısalacak olması da büyük önem taşıyor gibi gözüküyor. Yeni konsollar ile bir sürü yeni özellik göreceğiz. Daha kaliteli görüntüler, daha iyi bir performans elde edeceğiz ancak bunların arasındaki en önemli özelliğin kısalmış bekleme süreleri olduğu aşikâr diyebiliriz zira bir savaştan çıktığımızda beş dakika boyunca beklemek, bütün havayı öldürerek oyundan kopmanıza sebep olabiliyor.

Kaynak : https://gamerant.com/playstation-5-ssd-bigger-deal/
30
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
30
4
2
2
1