Yeni Nesil LCD Ekranlar OLED'leri Geride mi Bırakacak?

1
1
0
0
0
Panasonic, yeni geliştirdiği ekran teknolojisi ile OLED'lerin geride bıraktığı LCD ekranları tekrar şahlandırabilir.

Panasonic, geçtiğimiz günlerde duyurusunu yaptığı yeni nesil IPS LCD ekranlar ile LCD ekranın varisi olan OLED'i geride bırakabilir.

1,000,000:1 kontrast oranı ile Panasonic'in yeni LCD ekranları, OLED teknolojisi ile kıyaslandığında çok daha pahalı bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor. Günümüz LCD ekranlarına baktığımızda genelde ortama kontrast oranları 1,800:1 şeklinde karşımıza çıkmakta. Yani Panasonic'in yeni ekranı, LCD ekran kategorisinde tam olarak sınıf atlamış, olayı farklı bir boyuta taşımış diyebiliriz.

OLED ekranların sektörde direksiyonun başına geçmesinden sonra yapılması, maaliyeti ve fiyatı ucuzlayan LCD'ler, daha kötü kontrast oranları ve daha düşük derin siyahlık değerleri ile OLED'lerin epey gerisinde kalmaktaydı. Ancak Panasonic, bu konuda ibreyi tekrar LCD'ye çevirebilir gibi.

Panasonic'in yeni teknolojisi ışık modüllü sıvı kristal hücreler barındırmakta ve bu hücreler, tıpkı OLED ekranların yaptığı gibi ışığı piksel-piksel oranda kontrol edebilmekteler. Geçecek ışığın miktarını kontrol edebilen ekran, en parlak beyaz ile en koyu siyah arasındaki oranı, yani konstrast oranı ile de OLED'lere rahatlıkla rakip olabilmekte hatta OLED'lerden bir adım öne çıkmakta.

Tabi Panasonic'in böyle bir teknoloji üretmiş olması, salonunuzda bu tarz televizyonlar kullanmaya başlayacağımız anlamına gelmiyor. Zira Panasonic, bu yılın başlarında tüketici odaklı TV pazarından çekildiğini duyurmuştu. Yani söz konusu ekranlar, test aşamasına gelindiğinde ticari odaklı olarak başta tıbbi olmak üzere benzer sektörlerde kullanılacak.

Kaynak : http://www.theverge.com/circuitbreaker/2016/12/5/13843488/panasonic-ips-lcd-oled-display-screens-new-technology-contrast-ratio
1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0