Yeni Nesil MacBook Pro En Ucuz Hangi Ülkede Satılıyor?

5
1
0
0
0
Yeni Nesil MacBook Pro En Ucuz Hangi Ülkede Satılıyor?
Apple'ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni nesil MacBook Pro'nun ülkelerdeki fiyatlarını karşılaştırıyoruz.

Genellikle Apple yeni bir ürün tanıttığında ülkece ne kadar pahalı olduğundan yakınıyor ve bu ürünü yurtdışından nasıl alırız diye planlar yapıyoruz. Ancak bu sefer iyi bir haberimiz var çünkü en pahalı MacBook Pro Türkiye'de değil.

Bildiğiniz gibi Apple geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısıyla birlikte yeni nesil MacBook Pro bilgisayarlarını tanıttı ve cihazların satışa çıkacağı ülkelerdeki fiyatları belli oldu. Açıklanan fiyatlara göre yeni nesil MacBook Pro'lar en uygun ABD'den satın alınırken İngiltere, Fransa ve İtalya gibi ülkelerdeki fiyat Türkiye'deki satış fiyatını dahi geçiyor.

Örnek verecek olursak parmak izi okuyucusu ve Touch Bar'ı olmayan giriş seviyesi yeni MacBook Pro modeli ABD'de 1499 dolar yani yaklaşık 4650TL'ye satılıyor. Bu modelin fiyatı Türkiye'de 5999TL olarak açıklanırken İtalya'da bu modelin satış fiyatı TL bazında yaklaşık 6800TL.

15 inçlik 2.7GHz hızında işlemciye sahip Touch Bar ve parmak izi okuyucuya sahip yeni MacBook Pro ise ABD'de yaklaşık 8700TL, Türkiye'de 11099TL, Fransa ve Almanya'da yaklaşık 12500TL ve İtalya'da ise yaklaşık 12899TL satış etiketine sahip.

Yeni nesil MacBook Pro'nun fiyatlarını ülkeler arasında kıyasladığımızda ise en pahalı MacBook Pro, İtalya'da satılırken İtalya'yı Almanya, Fransa ve Türkiye takip ediyor. Avrupa ülkelerini ve ABD'yi baz aldığımızda ise en ucuz MacBook Pro'nun ABD'de satıldığını söyleyebiliriz.

Ayrıca Türkiye'deki MacBook Pro modellerinin fiyatlarını merak ediyorsanız tüm modellerin fiyatlarına bu bağlantıdaki içeriğimizden göz atabilirsiniz.

5
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
0
0
0