Yeni Nexus Yolda: HTC Nexus 5P’nin Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı

0
0
0
0
0
Android 7.0 Nougat ile birlikte gelecek yeni Nexuslardan Sailfish kodlu HTC Nexus 5P’nin teknik özellikleri GFXBench’te görüldü.

Son dönemde akıllı telefon pazarında beklediği başarıyı elde edemeyen HTC, HTC 10 cihazıyla birlikte tekrar akıllı telefon dünyasında tutunmaya çalışırken bu yıl Google ile birlikte Marlin ve Sailfish kodlu yeni iki Nexus modelini tüketicilerle buluşturacak.

Sailfish olarak tanımlanan ve isminin HTC Nexus 5P olacağı düşünülen yeni Nexus, en yaygın testlerden GFXBench’te görüldü. Cihazın böylelikle teknik özellikleri de ortaya çıktı.

HTC Nexus 5P Teknik Özellikleri

Geekbench testine göre HTC Nexus 5P, gücünü Qualcomm Snapdragon 820 işlemcisinden alıyor. Cihazda 4GB RAM ve 32GB depolama alanına yer verilmesiyle birlikte bu depolama alanının ortalama 22/24GB’ı son kullanıcıya kalıyor.

İddialı bir kamerayla geleceği tahmin edilen HTC Nexus 5P’nin 12MP çözünürlüklü 4K video çekebilen arka, 8MP çözünürlüklü ön kamersı bulunuyor. Cihaz elbette Android’in en güncel sürümü 7.0 Nougat ile kutudan çıkıyor.

Tasarım tarafına baktığımızda cihazda 5 inçlik Full HD çözünürlüklü ekran karşımıza çıkıyor. Daha önce sızdırılan görsele göre cihazın arka alt kısmında sadeleştirilmiş Google logosu bulunurken cihazda genel olarak düz tasarım hatları izleniyor.

Henüz resmi olarak tanıtım tarihi bilinmeyen HTC Nexus 5P’nin, diğer kardeşi Marlin ile birlikte Ağustos ya da Eylül ayının içerisinde tanıtılması bekleniyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0