Yeni Pil Teknolojisi Üzerine Çalışan MIT Yanlışlıkla Başka Bir Keşif Yaptı!

0
0
0
0
0
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü yeni pil teknolojisi deneyi sırasında bambaşka bir keşfe imza attı. Gelin MIT'nin yeni keşfine birlikte göz atalım..

En kötü başarısız deney, sonucunda yeni bir keşif yapılan deneydir. Ortaya çıkarılan şey amaçlanan şey olmasa da bir keşif söz konusuysa bu sonuç iyidir. Teknoloji alanındaki bilimsel çalışmalarda adını sık sık duyduğumuz Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) bir deneyin sonucunda aradığını değil bambaşka bir yeniliği keşfetti.

Engadget sitesinin haberine göre şarj edilebilen piller yerine sıvı antimon piller üzerine bir deney gerçekleştiren kuruluş başarısız deneyin sonucunda yeni bir metal eritme yöntemi keşfetti. Yeni yöntem hali hazırda kullanılan geleneksel eritme yöntemlerine göre daha ucuz, güvenli ve çevreye daha az zarar veriyor. 

Ortaya çıkarılan yeni yöntemin yüzde 99.9 katıksız metal çıkardığını belirtilirken, aynı yöntemin nikel ve bakır içinde denenebileceği söyleniyor. Kazara keşfedilen yöntem diğer farklı metal türlerine uygulanabilirse hem maliyetlerin düşecek hem de atmosfere zararlı gaz salınımı azalacak.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0