'Yeni Salgın: YouTuber' Belgeselinin 2. Bölümü Yayınlandı

26
10
6
3
2
YouTube Türkiye’nin son dönemdeki yükselen kanallarından olan 140Journos, "Yeni Salgın: YouTuber Bölüm 2" isimli bir video yayınladı. İlk videoya ek olarak bu videoda YouTuber’ların ekonomik durumlarına yakından bakılıyor.

YouTube, son dönemin en popüler internet platformlarından biri. Genci yaşlısı her yaştan milyarlarca insan, günlerinin büyük bir bölümünü bu platformun başında videolar izleyerek geçiriyor. Bu videoların arasında faydalı olanları olsa da genel anlamda eğlence amaçlı içerikler izleniyor.

Ülkemizde de pek çok eğlence kanalı bulunuyor. Artık bir meslek hâline gelmiş olan YouTuber’lıktan oldukça ciddi gelirler de elde edilebiliyor. Hatta pek çok insan, YouTuber’ların yaptığı işlere oranla kazandıkları paraların oldukça yüksek olduğunu düşünüyor ancak her işte olduğu gibi bu işin arka planında da hesaba katılmayan şeyler bulunuyor.

Yeni bölümde ünlü YouTuber'lardan açıklamalar yer alıyor:

yeni salgın: youtuber

İşte 140Journos’un “Yeni Salgın: YouTuber” belgeselinin 2. bölümü de arka planda yatan bu zorlukları açığa çıkarıyor. Orkun Işıtmak, Enes Batur, Barış Özcan, Berkcan Güven gibi pek çok ismin konuşmalarından alınan kesitler, 140Journos’un kendine has dili ile harmanlanarak YouTuber olmanın iyi, kötü ve hatta saçma yönlerini ele alıyor.

Video boyunca YouTuber’lar; elde ettikleri kazançları, yaşadıkları zorlukları, işin arka planında olan vergileri ve devletin bu konudaki düşünceleri ve yaptırımları hakkında konuşuyorlar. YouTube Türkiye’den tanıdığımız pek çok ismin yanı sıra devlet büyüklerinin görüşlerinin ve açıklamalarının da yer aldığı video izlenmeye değer. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan videoya geçelim.

"Yeni Salgın: YouTuber [Bölüm 2: Artı Stopaj Artı KDV]"

Kaynak : yeni-salgın-youtuber-ikinci-bölüm
26
10
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
26
10
6
3
2