Yeni Uydu WorldView-4'ün İlk Fotoğrafı, Nefes Kesici Detaylar Barındırıyor!

1
0
0
0
0
ABD'deki DigitalGlobe'un uydusu, ilk fotoğrafını yayınladı. Uydu yüksek çözünürlüklü kameralara sahip ve her gün Türkiye büyüklüğünde bir alanı fotoğraflıyor.

Yer yüzünden yüzlerce kilometre uzaktaki yeni uydu, dünyaya gözlerini açtı. DigitalGlobe, Dünya’yı izleyen uydunun ilk fotoğrafını yayınladı. Fotoğraf gayet detaylı. Resim 26 Kasım tarihinde çekildi. İlk olarak, Japonya’nın başkenti Tokyo'daki Yoyogi Ulusal Spor Tesisi’nin fotoğrafını çekti. Burası 1964’te olimpiyat oyunlarının da oynandığı yerlerden biriydi.

WorldView-4 DigitalGlobe’un en son geliştirdiği ve son teknoloji uydusu. Yüksek çözünürlüğe sahip kameralarıyla esas amacı Dünya’yı izlemek olan uydu filosundaki en gelişmiş gözlem aracı. Fotoğrafların bu kadar detaylı olması da hayranlık uyandıran bir başka unsur. Aşağıdaki fotoğraf, 617 kilometre yükseklikten çekildi. Arabalar, kamyonlar, park yerleri gölgelerine varana dek görünüyor. Hatta futbol sahalarındaki oyuncular bile belli oluyor.

WorldView her gün 680.000 kilometre karelik bir görüntüleme sağlayacak. Bu da demek oluyor ki, her gün neredeyse Türkiye büyüklüğünde bir zemini gözlemleyebilecek. Buradan, resmin büyük halini görebilirsiniz. Google ve benzeri firmalar, DigitalGlobe’un çektiği resimlerle harita ve benzeri uygulamalar yapıyorlar. Ancak DigitalGlobe kar amaçlı bir firma değil. Amerikan hükümeti için istihbarat toplayan bir kurum. Yani aslında gizli organizasyonlara veri sağlıyor.

Kaynak : http://mashable.com/2016/12/05/worldview-4-first-satellite-photo/#enajS2hyekqm
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0