Yeni Zelanda’daki Depremin Ardından Havada Oluşan Gizemli Işık

1
0
0
0
0
Yeni Zelanda’daki Depremin Ardından Havada Oluşan Gizemli Işık
Yeni Zelanda’da meydana gelen 7.5 şiddetindeki depremin ardından havada görünen renkli ışıkların olduğu bir video paylaşıldı.

Geçtiğimiz cumartesi günü Yeni Zelanda’da 7.5 şiddetinde büyük bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre iki kişinin hayatını kaybettiği deprem sonrası ilk tsunami dalgasının da kıyıya ulaştığı belirtilmişti. Bunun dışında görsel açıdan oldukça ilgi çekici başka bir olay daha yaşandı. Aşağıda paylaştığımız videodan da izleyeceğiniz üzere depremin yaşandığı bölgede sanki şimşek çaktığında ortaya çıkan elektrik akımına benzeyen ışıklar göründü. 

YouTube kullanıcısı Zachary Bell’in paylaştığı videoda görülen ışıkların, bazı kayaçlardaki elektriksel özelliklerden kaynaklandığı belirtiliyor. Işıkların ilk başlarda yeşil, mavi ve beyaz renklerde olduğu, biraz süre geçtikten sonra da sarı ve diğer renklere büründüğü görülüyor. 

2014 yılında açıklanan Sismolojik Araştırmalar raporuna göre deprem esnasında ortaya çıkan bu ışıklar, yüzeyde biriken gerilme eğrileri boyunca meydana gelen pozitif yükün doğaya olan bir yansıması olarak tanımlanıyor. Söz konusu videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0