102 Gündür Vaka Görülmeyen Yeni Zelanda’da Koronavirüs Paniği

30
15
4
3
2
Koronavirüsle mücadelede dikkat çeken ülkeleden olan Yeni Zelanda’da 102 gündür yeni bir vaka görülmüyordu. Ancak ülkenin kuzeyinde yer alan Auckland şehrinde, Covid-19 belirtileri gösteren vatandaşlar tespit edildi. Yeni Zelanda Başbakanı, şehir sakinlerinde evlerine kalmaları çağrısında bulundu.

2020’nin ilk günlerinden bu yana tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgınında ikinci dalga endişeleri devam ediyor. Uzmanlara göre ikinci dalga, uzun süre vaka görülmeyen ülkelerde yeniden vaka görülürse başlayacak. 102 gündür yeni bir vaka görülmeyen Yeni Zelanda’dan gelen bilgilere göre böyle bir durum söz konusu.

Sky News tarafından aktarılan habere göre, Yeni Zelanda’nın kuzeyinde yer alan Auckland şehrine bağlı bir tatil kasabasında, bazı vatandaşların Covid-19 belirtileri taşıdıkları tespit edildi. Ancak vatandaşların test sonuçlarına ilişkin henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacindia Ardern geçici kısıtlamaların yeniden başlatıldığını duyurdu, vatandaşları evlerinde kalmaları konusunda uyardı:

jacindia andern

Henüz vakalar onaylanmasa bile Başbakan Ardern, Auckland’da yeniden geçici tedbirlerin uygulanacağını belirtti ve “Sanki Covid-19 çevrenizde varmış gibi davranın” uyarısında bulundu. 

Koronavirüs salgınında ikinci dalganın başlaması, uzmanlara göre uzun süredir vaka görülmeyen ülkelerde yeniden vaka görülmesine bağlı. Daha önce salgının çıkış noktası olan Çin’in başkenti Pekin’de de 2 ayın ardından 5 günde 106 vaka görülmüş, yetkililer alarma geçmişti.

Tüm dünyada bugüne kadar 20 milyonu aşkın koronavirüs vakası görüldü. Bu vakalardan 12,2 milyonu iyileşti, 735 bin kişi vefat etti. Türkiye’de ise toplamda 242 binden fazla kişi virüse yakalandı, 225 bin kişi iyileşti ve 11 Ağustos itibarı ile 5858 vatandaş vefat etti.

30
15
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
30
15
4
3
2