Yerli Aşı Türkovac-Coronovac'ın 3. Doz Klinik Testleri Başladı

22
10
2
1
1
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli koronavirüs aşısı Türkovac-Coronovac'ın üçüncü doz klinik deneylerine başlandığını açıkladı. Ankara'da olan ve bazı şartları taşıyan vatandaşlar, gönüllülük esasınca bu sürece dahil olabiliyorlar.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı bir açıklama ile Türkiye'nin geliştirdiği koronavirüs aşısı Türkovac-Coronovac ile ilgili yeni bir dönemin başladığını duyurdu. Koca tarafından yapılan açıklamalarda, yerli koronavirüs aşısının 3. doz klinik çalışmalarının resmen başlatıldığı ifade edildi. Sağlık Bakanı, sürecin nasıl işleyeceğini de herkesin anlayacağı dilden anlattı.

Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamalara göre yerli koronavirüs aşısının üçüncü doz klinik deneylerine katılabilmek için, diğer her şeyden önce Ankara'da yaşamak gerekiyor. Zira çalışmalar, Ankara Şehir Hastanesi'nde sürdürülecek. Ayrıca çalışmaya gönüllü olarak katılmak isteyen vatandaşların daha önce iki doz Sinovac aşısı vurulmuş olmaları ve bu sürecin üzerinden 90 gün geçmiş olması gerekiyor.

Fahrettin Koca'nın Twitter'da yaptığı açıklama

Twitter

Yerli koronavirüs aşısı Türkovac-Coronovac'ın üçüncü doz klinik çalışması için belirli bir yaş sınırı da bulunuyor. Bakan Koca'ya göre gönüllü olmak isteyen vatandaşların, 18 ila 59 yaş aralığında olmaları gerekiyor. İşte bu şartları taşıyan Ankaralılar, Ankara Şehir Hastanesi aşı birimine başvurarak yerli koronavirüs aşısının kullanılabilir olup olmadığının anlaşılmasına yardımcı olabilirler.

Salgının başladığı ilk dönemlerden beri geliştirilmeye çalışılan yerli koronavirüs aşısı, Türkiye için kritik bir önem arz ediyor. Zira bu aşının kullanılabilir olduğunun kanıtlanması, Türkiye'nin koronavirüs aşısı için harcadığı devasa paradan tasarruf edilmesini sağlayacak. Ayrıca Türkiye, kendi geliştirdiği koronavirüs aşısını çeşitli ülkelere ihraç edip, buradan para kazanmaya başlayacak. Elbetten bunlardan daha da önemlisi, vatandaşlarımız doğrudan Türkiye'de üretilmiş bir aşıyı vurulmaya başlayabilecekler.

22
10
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
22
10
2
1
1