Yerli Kripto Para Turcoin Dolandırıcılığında 2 Şüpheli Yakalandı!

31
4
4
3
2
Türkiye’nin ilk yerli kripto parası olarak tanıtılan fakat saadet zinciri olduğu ortaya çıkan Turcoin’le ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Hipper AŞ’nin kurucusu olan Muhammed Satıroğlu ve Sadun Kaya gözaltına alındılar.

Eskişehir’de, ‘Türkiye’nin ilk yerli kripto para birimi’ olduğu iddiasıyla kurulan şirket üzerinden birçok yatırımcıyı dolandıran şüpheli, kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Turcoin Hipper AŞ şirketine yönelik soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kripto para birimi Turcoin’e yatırım yapma vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddia edilen Muhammet Satıroğlu’nu kaçma hazırlığı yaptığı sırada evinde yakaladılar. Sadun Kaya isimli şahıs ise Kocaeli’nde yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalar sonucu 73 bin 300 TL, 600 dolar, 7 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet harddisk, 1 adet ruhsatsız silah, 35 adet 9 çarpı 19 milimetre çapında MKE yapımı ve farklı marka fişek, 14 adet üzerinde Turcoin ibaresi bulunan ve sembolik reklam amaçlı hazırlanmış metal para, farklı bankalara ait dekontlar ve şirkete ait çok sayıda doküman ile 2012 model marka lüks araç ele geçirildi. 

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/son-dakika-turcoin-dolandiriciliginda-flas-gelisme-2-supheli-yakalandi-40871958
31
4
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
31
4
4
3
2