Yerli Otomobil Projesinde Yeni Gelişme: Babayiğitlerden Biri Ayrıldı

339
198
68
15
13
Uzun bir süredir proje aşamasında olan ve sık sık resmi açıklamalarla gündeme gelen yerli otomobil projesinde dev bir ayrılık yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, Kasım 2017’de “5 Babayiğit” olarak açıklanan proje sorumlusu şirketlerden birisi olan Kök Grup, geri adım attı.

Bundan neredeyse 2 yıl önce, Kasım 2017’de yerli otomobil projesinden sorumlu olacak girişimin temelleri atılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 babayiğit olarak nitelendirdiği dev şirketler ortak bir çatı altında toplanmıştı. İlerleyen aylarda ise yerli otomobilin elektrikli motora sahip olacağını ve birde fazla modelle piyasaya sürüleceği detayı kamuoyuna açıklanmıştı. 

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’ndaki şirketlerden birisi olan Kök Grup, Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç’ın talebiyle projeden çekildiğini duyurdu. Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı’nın haberine göre İnan Kıraç, talebini doğrudan TOGG Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na iletti.

yerli otomobil
Yerli otomobilin prototipi, geçtiğimiz aylarda bu şekilde yetkililere sunulmuştu.

Kök Grup’un neden yerli otomobil projesinden çekilmek istediği ise henüz bilinmiyor. Ancak firmanın pek çok alanda tecrübesinin bulunduğu, bu nedenle yerli otomobil projesinin zarar göreceği söyleniyor. Zira şirketin New York taksi ihalesinde finale kaldığı, Karsan ve Hexagon gibi otomotiv alanında önemli markalara sahip olduğu biliniyor.

Yerli otomobil projesine ilişkin TOGG Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun yakında bir açıklama yapması bekleniyor. Kök Grup yerine geçecek şirket ise henüz net değil. Yakın zamanda yapılması muhtemel yerli otomobile ilişkin açıklamaları aktarmaya devam edeceğiz, takipte kalın.

339
198
68
15
13
Emoji İle Tepki Ver
339
198
68
15
13