Türk Mühendislerden Sesli Sağlık Asistanı: 'Albert Health'

32
2
2
1
0
Siemens Türkiye bünyesinde çalışmalarını sürdüren 3 Türk mühendis, Albert Health isimli bir sesli sağlık asistanı geliştirmeyi başardı. Mühendislerin bu projesi, Siemens'in girişim destekleme programı olan Next47'den de onay alarak yatırıma hak kazandı. Mühendislerin beklentisi, asistanın 500 bin kullanıcıya hizmet vermesi.

Siemens Türkiye'de görev yapan 3 Türk mühendisin bir proje kapsamında başladıkları "Albert Health", Simens'in girişim destekleme programı olan "Next47"den yatırım almayı başardı. Böylelikle Albert Health, Next47 programı kapsamında Türkiye'den yatırım alan ilk start-up olmuş oldu. Albert Health ayrıca, Paris'teki bir programda da başarılı oldu ve 1 milyon TL'lik yatırım almayı başardı.

Albert Health'in geliştiricisi olan Serdar Gemici, Serhat Uzun ve Ensar Güneşdoğdu, bu uygulamayla birlikte özellikle kronik hastalıklarla mücadele eden insanların tedavilerine yardımcı olmayı hedefliyorlar. 3 genç mühendisin bu uygulamadaki hedefi ise günlük 500 bin aktif kullanıcı.

Türk mühendisler

Aslına bakacak olursak Albert Health, bir asistan. Öyle ki bu uygulama, ilaçlarını zamanında alması gereken hastaları hedefliyor ve kullanıcıların, hatırlatmalar kurmasını, tansiyon, şeker ve nabız gibi değerlerinin kaydedilmesini sağlıyor. Böylelikle bu uygulamanın kullanıcıları, ilaçlarını zamanında alabiliyorlar ve sağlık ölçümlerini kayıt altında tutabiliyorlar. 

Türk mühendisler, uygulamanın algoritmasını yapay zeka desteğinden faydalanarak oluşturmuş durumdalar. Bu sayede hastalar, Albert Health isimli sesli asistan ile kolaylıkla iletişim kurabiliyorlar. Ayıca Albert Health tarafından kaydedilen veriler, hasta yakınları ve hastanın doktoruyla da kolaylıkla paylaşılabiliyor. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Serdar Gemici, Albert Health uygulamasıyla birlikte Avrupa ve Türkiye'deki yaşlı bakım merkezlerini hedeflediklerini ve önümüzdeki üç yıl içerisinde bu uygulamanın, İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde de hizmet vermesini planladıklarını söyledi. Mühendislerin esas amacı ise bu uygulamayı bir sağlık platformu haline getirmek. 

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/teknoloji/turk-muhendislerden-sesli-mobil-saglik-uygulamasi,VS_KPnatNEGZHgzzDjzUIA
32
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
32
2
2
1
0