Yerli Üretici Karsan'ın Atak Modeli Yenilendi

67
6
3
2
1
8 metre sınıfının en önemli yerli üreticilerinden biri olan Karsan, Atak modelini yeniledi. Roadshow'unu Türkiye'nin dört bir yanına yapmaya devam eden Karsan'ın Eylül ayında gittiği yerler İzmir, Bursa, Hatay, Kahramanmaraş ve İstanbul'du. Bu ay ise araç Diyarbakır, Mardin, Batman, Gaziantep ve Şanlıurfa'da olacak.

8 metre araç sınıfının yaratıcısı olan ve bu alanda önemli işler başarmış olan Atak, yenilendi. Üst düzey bir teknolojiyle donatılarak sürücünün konforunu arttıran ikinci nesil Atak, yeni LED gündüz farlarıyla ve yeni dış tasarımıyla daha modern bir görünüşe sahip oldu. 

Atak, 3 parçadan oluşan ön tamponunun getirdiği bir avantajla birlikte kolay ve hızlı servis müdahalesi sunarak servis maliyetini de düşürüyor. Bu sayede maksimum verimlilik elde etmeyi de sağlıyor. Yenilenmiş tasarımıyla birlikte gelen kavisli ön burnu, “L” formlu yuvalar içerisine yerleştirilmiş LED gündüz farları ve keskin bakışlı yatay farları sayesinde ise daha sportif ve şık bir görünüm kazanmayı başarmış. Ayrıca arka tarafında bulunan parlak siyah alana konumlandırılmış olan dikey LED farları ve ızgara detayları ile tasarım detayları tamamlanmış. Tek noktadan müdahelenin kolaylaştırılması ile birlikte de servis kolaylığı sağlandığı için aracın müdahele edilmesi oldukça kolaylaşmış.

Yeni Atak'ın özellikleri:

Yeni nesil Atak, hem yolcu için hem de sürücü için konforlu hale getirilmiş. 8 metre sınıfının öncüsü olan araç, Elektrikli ısıtmalı yan aynalarla birlikte satışa sunuluyor. VDV (Alman Taşımacılar Birliği) standartlarına uygun ergonomik izole sürücü kabininde kullanıcı dostu tuş düzeni, sportif yeni direksiyon tasarımı ve 6 yöne ayarlanabilen sürücü koltuğu gibi özellikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Yolcu tarafı için de birçok yenilik mevcut. Engelli rampasının, kneeling özelliğinin (Şasi Yana Yatma), Wi-Fi donanımının ve USB girişlerinin de eklenmesiyle birlikte yolcular için çok daha konforlu bir seyahat olanağı sağlıyor. Ayrıca yolcu koltukları da yenilenmiş durumda. 

Ama aracın en önemli özelliklerinden biri de yeni çevreci motoru. Euro VI emisyon değerlerine uyum sağlamayı başaran motor, 4,5 litrelik FPT NEF4 turbo dizel, 186 HP güce ve 680 Nm tork özelliklerine sahip. Bunlarla birlikte yüksek güce ve düşük emisyon değerlerine sahip olmayı başarıyor.

Önümüzdeki seneler içerisinde aracı sıklıkla yollarda görmeye başlayacağız gibi gözüküyor.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/karsan-atak-yenilendi-5371839/
67
6
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
67
6
3
2
1