Yerli Üretim İnsansız Kara Aracı 'Boğaç' Tanıtıldı

112
7
4
4
0
Türkiye’nin yerli ve milli 6x6 teknolojik katırı BOĞAÇ üretildi.

Dünya üzerinde sadece ABD'nin envanterinde bulunduğu belirtilen insansız kara aracının neredeyse birebir modeli Türkiye'de üretildi. Yerli ve milli imkânlarla üretilen 6x6 insansız kara aracı BOĞAÇ, Uzaktan Komutalı Silah Kulesi'nin yanında zorlu arazi koşullarında zorlanmadan ilerlemesiyle öne çıkıyor.

İlk kez Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF) sergilenen ve 6x6 olması sebebiyle her türlü zorlu durumdan kendini kurtarabilme özelliğine sahip olduğu belirtilen BOĞAÇ'ın üretici firmasının sahibi Ferhat Uğur, yaptığı konuşmada:
“Türkiye’de emniyet güçlerimiz bu tarz otonom araçlar kullanmak yerine bu görevi kendileri yapıyorlar. Bu bize bir yük getiriyor. Her türlü hava şartlarında silah taşıyoruz, mühimmat taşıyoruz, dolayısı ile biz onların yükünü hafifletmek istedik. Bu yüzden bir otonom araç yaptık. Üzerinde yük taşıyabiliyorsunuz. Biz bunu ‘6x6 teknolojik bir katır’a benzetiyoruz. İçinde gömülü bir silah sistemi var. Dünyadaki rakiplerinde silahlar hep gövdeye monte edilmiş ve bu sebeple düşman tarafından ele geçirildiği durumlar olabiliyor. Biz ise silahı içine gömelim gerektiği zaman eğer üzerine gelen bir mermi veya saldırı varsa silahlar anında dışarı çıksın ve gerekli işlemi yapsın istedik.” ifadelerinde bulundu.

Askerin yükünü hafifletmek için özel olarak tasarlanan BOĞAÇ, otonom bir şekilde askerlerimizi takip edebiliyor ve onlara ait yükleri bir teknolojik katır gibi taşıyabiliyor. İstenildiği takdirde BOĞAÇ'ın askerleri değil, belirlenen bir droneu da takip etmesi sağlanabiliyor. Ters dönse, suya batsa veyahut yan yatsa dahi kendisini bu durumlardan amfibi özelliğiyle kurtarabildiği belirtilen BOĞAÇ'ın her koşulda gidebildiği aktarılıyor.

BOĞAÇ'ta bulunan tüm malzemelerin %100 yerli üretim olduğunu altını çizen Ferhat Uğur, insansız kara aracının öncelik olarak Türkiye için üretildiğine vurgu yaparken görüşülen diğer 6 ülkeden talep olduğunu da bildirdi.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/turkiyenin-milli-teknolojik-katiri-bogac-5015811/
112
7
4
4
0
Emoji İle Tepki Ver
112
7
4
4
0