Yeryüzündeki Tüm Canlılara Zarar Verme Potansiyeline Sahip ‘Psikopat’ Bir Karınca Türü Bulundu!

1
0
0
0
0
Bilim insanlarının Etiyopya’da keşfettiği karınca türü, binlerce kilometrekarelik alana yayılıp yeryüzündeki tüm canlılara zarar verebilecek potansiyele sahip.

Etiyopya’daki eski kilise ormanlarında canlı türleri üzerine araştırma yürüten bir grup bilim insanı, ‘istilacı’ özelliklere sahip bir karınca türü keşfettiler.

Kuzey Karolina Doğa Bilimleri Müzesi’nin internet sayfasından yapılan açıklamada, ormanlık alanda ‘süper koloni’ formunda olan bu karıncaların dünyanın her yerine yayılarak birçok canlıya zarar verebilecek potansiyele sahip oldukları belirtildi. Araştırmacılardan Magdalena Sorger, "Keşif önemli çünkü birincisi, karıncalarda süper koloni formu çok nadir görülüyor, şimdiye kadar dünya genelinde süper koloni formu oluşturabilecek 20 tür keşfedildi. İkincisi Lepisiota cinsindeki diğer türler. Avustralya'daki Darwin Limanı'nın birkaç günlüğüne kapatılması gibi daha önce tedirginlik verici şekilde gündem olmuştu bunlar" açıklamalarında bulundu. Sorger, süper kolonilerin tek bir yuvanın ötesine geçen, bazı zamanlarda binlerce kilometrekarelik alanı çevreleyebilen bir koloni olduğunu söylüyor. 

"Büyük bir koloniyi, süper koloni olarak adlandırmanın en temel yolu onun sınır tanımaksızın uzaklara ulaşabilme kapasitesidir. Bu çalışmada büyük bir koloninin 38 kilometreye kadar yayıldığı görüldü" diyen Sorger, bilim dünyasında süper kolonilerin milyonlarca yuvayı ve milyarlarca işçiyi barındırabilen ‘sınır tanımayanlar’ olarak tanımlandığını belirtti.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0