Yeşilay’dan Sigara Yasağı İhlalinin Kökünü Kazıyacak Uygulama: Yeşil Dedektör!

2
0
0
0
0
Hükümet tarafından 2008 yılında yürürlülüğe koyulan kapalı alanlarda sigara içme yasağını çiğneyen işletmeler için vatandaşın görevli olduğu yeni bir uygulama yayınlandı.

19 Mayıs 2008 Pazartesi günü yürürlüğe giren yeni yasa ile beraber kapalı alanlarda sigara içmek yasaklandı. Ancak aradan 8 yıl geçmesine rağmen özellikle bar ve eğlence mekanlarında bu yasak fazlasıyla çiğnenmekte. Sigara yasağına rağmen “İç abi ne olacak” ya da “Parası neyse veririz” gibi saçma mantık ile sigara kullanmayan kişilerin sağlığına kasten zarar verilen bu mekanlar artık bizzat sizin tarafınızdan suçüstü yakalanabilecek.

Yeşilay tarafından geliştirilen “Yeşil Dedektör” isimli uygulama ile Android ve iOS cihazlarınızda şimdilik sadece İstanbul’da aktif olan mekanlarda sigara yasağını görmeniz anında bu uygulamadan bildirebileceksiniz. T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü destekli olan bu uygulamada vereceğiniz ihlal bildirimleri anında müdürlük tarafından işleme koyularak mekana gerekli denetleme memurları gönderiliyor. Eğer memurların ihlal tespit etme durumunda ise hem ihlal eden vatandaş hem de işletme gerekli cezayı alacak.

Oldukça basit olan uygulamayı açtığınızda konum servisinizden size en yakın olan mekanları listeleyebilen arayüz, ardından ihlal bildirimi yapmanıza imkan tanımakta. Uygulamayı aşağıdaki bağlantılardan indirerek İstanbul içinde sigara yasağı ihlali yapan mekanlardaki özgürlüğünüzü savunabilirsiniz. Aynı zamanda buradaki bağlantıdan da uygulama olmadan PC ya da mobil cihazınız üzerinden giriş yaparak ihlal bildirimi yapabilirsiniz.

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0