Yılın En İyi Telefonları Arasında En Kötü Batarya Performansı iPhone 7'ye Ait!

1
0
0
0
0
Oldukça başarılı değişimlere imza atan Apple ailesi, diğer markaların amiral gemileri ile pil ömrü kıyasla sınıfta kaldı.

Uzun zamandır merakla beklenen iPhone 7 ve iPhone 7 Plus, geçtiğimiz günlerde piyasaya sürüldü ve 14 Ekim'de ise Türkiye'de satışa çıkacak. Teknik özellikler ve yenilikler bakımından oldukça sağlam olan bu iki cihaz, performans olarak her ne kadar göz doldursa da, İngiltere merkezli tüketici test firması olan Which?'e göre pil ömrü üzerine uyguladığı inceleme sonuçları oldukça şaşırtıcı.

''Bu test de iPhone 7'nin diğer 3 ana rakibi kadar uzun pil ömrüne sahip olmadığı ortaya çıkmıştır. Üç üst düzey android rakibini ve İphone 7'yi incelerken arama yapma ile web tarayacılarını inceledik. HTC 10, LG G5, Samsung Galaxy S7 ve İphone 7 için sonuçlar oldukça şaşırtıcıydı.'' Şaşkınlıklarını bu şekilde dile getiren ekip, bu testi gerçekleştirirken aynı ekran ışık seviyesinde ve aynı operatör ağı ile gerçekleştirdiğinden bahsediyor.

Çıkan sonuçlara göre yapılan mobil aramalarda HTC 10 1859 dakika, LG G5 1579 dakika ve Samsung Galaxy S7 1492 dakika konuşma süresi sağlıyor. Fakat bu rakam ne yazık ki iPhone 7 için sadece 712 dakika. Doğru duydunuz sadece 712 dakika. Bu da HTC 10 ile kıyaslanır ise neredeyse 3 katı daha az bir konuşma süresine denk geliyor. Oldukça hayal kırıklığı!

Aynı markalar ile gerçekleştirilen 3G internet bağlantı testinde, HTC 10 790 dakika, Samsung Galaxy S7 677 dakika ve LG G5 640 dakika bağlantı süresi sunar iken bu süre iPhone 7'de 615 dakikaya düşüyor.Bu süre,gün içi yoğun kullanımlar da can sıkıcı olabiliyor. 

Piyasaya sürülmesinin üzerinden fazla bir süre geçmemiş olması, bu durumun ileride ki alıcağı güncellemeler ile düzeltilebileceği tahmin ediliyor.Düzeltilemediği taktir de İphone için büyük bir hayal kırıklıklarına yol açıcağa benziyor. Çizilen kasa ve son zamanlarda patlama konuları ile gündeme oturması ile yeterince sıkıcı bir durum oluşmuştu.

Bu arada aşağıdan iPhone 7'ye yaptığımız sağlamlık testini görebilir, yukarıdan da inceleme videomuza göz atabilirsiniz.

Kaynak : https://9to5mac.com/2016/10/03/iphone-7-battery-life-which/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0