Yıllardır Beklediğimiz Haber: Tembel İnsanlar Aslında Daha Zeki!

1
1
1
0
0
Florida Gulf Coast Üniversitesi’nin araştırmaları, tembel insanların aslında diğer insanlara göre daha yüksek zekaya sahip olduğunu gösteriyor.

Uzun zamandır sosyal ağlarda dolaşan Bill Gates’in “Ben her zaman önemli görevler için tembel insanları işe alırım. Çünkü, tembel insanlar zor bir sorunu en basit şekilde çözmeyi bilir.” sözüne denk gelmiş olabilirsiniz.

Bu söz üzerinde çok ciddi tartışmalar dönse hatta Gates’in söyleyip söylemediği konusu hararetli bir şekilde tartışılsa da ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Gulf Coast Üniversitesi’nin araştırmaları, aslında Gates’in sözünü bilimsel olarak doğruladı.

Independent’ın haberine göre Gulf Coast Üniversitesi’nin  IQ ile tembellik arasındaki bağlantıyı test etmek için gerçekleştirdiği deneyler yüksek IQ’su olan bireylerin bir konudan daha zor sıkılarak konuya yoğunlaştığını ve bu nedenle birden fazla görevi kısa bir süre içine sığdırmak istemediğini gösteriyor.

Düşük IQ’ya sahip bireyler ise o anda yaptıkları işten her an uzaklaşabilme dürtüsüne sahip oldukları için daha hareketli, birden fazla iş arasında geçiş yapabilen bireyler oluyorlar.

Araştırma ekibinin bir hafta boyunca deneklerin hayatlarını takip etmesi üzerine, bir konu üzerine yoğunlaşanların çok daha az hareket ettiği, ciddi bir şekilde konu hakkında düşünmeyen bireylerin ise daha hareketli bir hayata sahip olduğu raporlandı.

Tembellik sağlıklı yaşam için doğru seçim değil!

Gulf Coast Üniversitesi’ndeki bu araştırmayı yürüten Todd McElroy, yüksek zekaya sahip olan insanların az hareket etmesinin sağlık açısından ciddi olumsuz etkileri olabileceğini, bu nedenle zeki insanların da düzenli bir şekilde hayatına hareket katması gerektiğini söyledi.

Öyle ki tembellik, bir süre sonra fiziksel boyuttan zihinsel boyuta taşındığı zaman zeki olmanızın bile bir konuya yoğunlaşmanızı engelleme ihtimali var.

O nedenle siz yine de Atatürk’ün “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünden yola çıkarak bol bol düşünmeye, odaklanmaya, bir şeyler geliştirmeye devam edin ancak düzenli bir hareketliliği hayatınızdan eksik etmeyin. :)

1
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
1
0
0